Cuma, Nisan 26, 2024

Ekşi Sözlük Erişim Engeli Kaldırıldı

2023 şubat ayından beri erişime kapalı olan Ekşi Sözlük sitesinin engeli BTK tarafından kaldırıldı. Daha önce 3 kez kapatılan ve farklı alan adlarıyla yayın yapan sitenin akıbeti merak ediliyordu.

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin en eski ve önde gelen sitelerinden birisi olan Ekşi Sözlük, eksisozluk.com alan adının yaklaşık bir senedir BTK tarafından erişime kapatılmıştı. 2 Mart 2023 tarihinde erişim engelinin kaldırılmasına karar verilmesine rağmen platforma tekrar erişim engeli getirilmişti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ekşi Sözlük’e getirilen erişim engeli kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı onayladı ve Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirilmesi kesinleşti.

eksisozluk acildi jpg

Bu karardan sonra eksisozluk1923.com, eksisozluk1999.com ve son olarak eksisozluk111.com domain isimlerini kullanan sitenin akıbetinin ne olacağı belirsizdi. Sürekli olarak domain değiştirmesinden dolayı platform ciddi kullanıcı kaybı yaşadı. Ancak yaşanan gelişmeyle birlikte eksisozluk.com için verilen kapatma kararının kaldırıldığı görülüyor.

Anayasa Mahkemesi’nin ekşi sözlük lehine verdiği karar ile, kapatma kararını veren mahkemeye tebliğ edilmesi sonrasında karar kaldırılarak BTK tarafından erişime tekrar açıldı. Sorgulama ekranında herhangi bir kararın bulunmadığı görülüyor ve yakın zamanda tekrar ana domaine geçişin yapılacağı tahmin ediliyor.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler