Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Elektrikli Chery Omoda 5 için Teknik Özellikler Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de satışlara başlamasının ardından hızla büyüme gösteren Chery, yeni modelleri de getirmek için hazırlıklar yapıyor. Bu noktada merak edilen araçlardan birisi de elektrikli Chery Omoda 5 modeliydi. Zira bu modelin de ülkemizde satışa çıkmasını bekliyoruz.

Henüz aracın Türkiye tarihi açıklanmış değil ama merak edilen teknik özellikler için yeni bilgiler paylaşıldı. Araçta nasıl bir motor kullanılacağına kadar bilgilere yer verildiğini belirtelim ve geçelim detaylara.

Elektrikli Chery Omoda 5 Nasıl Özellikler Sunuyor?

Tasarım anlamında bakacak olursak şehrin yakışıklısının ana hatlarının değiştirilmediğini söyleyebiliriz. Sadece elektrikli bir araç olması nedeniyle ön kısımda yer alan o dev ızgarayı göremiyoruz. Bunun yerine alt kısımda ek bir havalandırma açıklığı karşımıza çıkıyor. Önde yer alan radarlar da tampon üzerine yerleştirilmiş durumda.

Onun dışında ince LED aydınlatmanın tam ortasında büyük puntolarla yer verilen “OMODA” yazısını görüyoruz. Yeni jantlar, birazcık daha iyi aerodinamik tasarım ve daha sade bir difüzör gibi farklı detaylar da var.

elektrikli Chery Omoda 5 4 elektrikli Chery Omoda 5 5 elektrikli Chery Omoda 5

Chery Omoda 5 Teknik Özellikler Konusunda Neler Sunacak?

Gelelim aracın teknik özelliklerine. Elektrikli Chery Omoda 5, bana kalırsa mevcut araç piyasasında en ideal fiyat performans serisi otomobillerden biri olacak. 204 beygirlik güç üreten elektrikli motoruyla beraber gelecek olan seri 100 km hızlanmasını da 7,6 saniye içerisinde tamamlayabilecek.

Henüz aracın maksimum hızı konusunda bilgi yok ama muhtemelen maksimum hız konusunda da bir sınırlandırma olduğunu göreceğiz. Buna karşın menzil değeri ise 450 km civarlarında olacak. 61 kWsa bataryayla beraber gelecek elektrikli Chery Omoda 5, 110 kW DC hızlı şarj desteğini de sunacak ve 30 dakika gibi bir sürede 0’dan %80 seviyesine kadar şarj olabilecek.

Önümüzdeki yıl satışa çıkması beklenen yeni yakışıklının fiyatı konusunda ise bir bilgi yok. Muhtemelen Chery yine rakipleri üzecek bir fiyat ile pazardaki yerini alacaktır.

Güncelleme -27 Kasım 2023 

Yeni araç için Chery Türkiye sayfasından bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda aracın kısa süre içerisinde Türkiye’de olacağı vurgulanıyor. Net tarih konusunda ise herhangi bir bilgi verilmediğini eklemiş olalım. Fakat paylaşımlar da yapıldığına göre, araç kısa süre gelecektir diye düşünüyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler