Çarşamba, Nisan 24, 2024

Elektrikli Otomobillerde ÖTV Değişikliliğine Gidiliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde her ne kadar ülkemizde yaygın olmasa da elektrikli araba kullanımı oldukça yaygın ve bugün ülkemizde elektrikli otomobilleri ilgilendiren bir ÖTV düzenlemesi gündeme düştü. Yerli elektrikli otomobil TOGG’un üretimini desteklemeyi amaç edinen bu düzenleme ile araba fiyatlarında ne gibi değişiklikler olacak?

Gündemdeki haberlere göre bugün 3600 ek gösterge gibi konular üzerinde görüşmeler sırasında elektrikli araçlardan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) konusunda da bazı değişikliklerin yapılması gündeme geldi.

Bu kapsamda 160 kW’ı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL altında olan elektrikli otomobillerden alınan vergi oranı yüzde 10 olarak uygulanacak ve bu sayede yerli otomobilin üretiminin desteklenmesi hedefleniyor.

TOGG
Elektrikli Otomobillerde ÖTV Değişikliliğine Gidiliyor! 2

Mevzubahis konuyla ilgili iddialara ve haberlere göre önerge AKP tarafından verildi ve partinin Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise konu hakkında demeçler verdi.

Elitaş’a göre, ÖTV alınmayan elektrikli otomobillerde fiyatı yüksek olan araçlar dikkate alındığında rekabet zedelendiği için 2021 yılında bu uygulamaya bir sonra verildiğini dile getirerek bunun yerli otomobil üretimini olumsuz etkileyeceğini; bu sebepten dolayı ÖTV indirimine gidildiğini dile getirdi.

Yeni vergilendirme nasıl olacak?

  • 160 kW altında, ÖTV matrahı 700 bin TL olan araçlarda yüzde 40
  • 160 kW üstünde, ÖTV matrahı 750 bin TL’yi geçmeyen araçlarda yüzde 50
  • Bu miktarları aşan araçlarda yüzde 60
  • 85 kW’yi geçmeyenlerde yüzde 10
  • 85-120kW arasındaki araçlarda yüzde 25
  • 120kW üstündeki araçlarda yüzde 60
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler