Cuma, Nisan 26, 2024

Elimizde Büyüdü: Raspberry Pi 10 Yaşında!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugüne kadar 45 milyondan fazla satış yapan Raspberry Pi, tamı tamına 10 yaşında! 29 Şubat 2012 tarihinde Raspberry Pi vakfı tarafından devrim niteliğinde piyasaya sürülen küçük boyutlu tek kartlı bilgisayar 35 dolar fiyat etiketiyle satışa başladı. Piyasaya çıktığı andan itibaren saatler içerisinde stok bitirdi ve ekip rekor satış yaptıkları o gece bunu bir barda kutlarken ortaklardan Farnell ve RS Components toplu olarak 100 bin adetten fazla yeni sipariş aldı.

Orijinal model Raspberry Pi Model B; 512MB RAM, 700MHz ARM11 işlemciye sahipti. Bir yıl içerisinde bir milyon adet satan cihazın grafik performansı orijinal Xbox’a daha yakındı ve 300MHz Pentium II’ye eşdeğer olduğu söyleniyordu.

RPF, Ulusal Bilgisayar Müzesi ile ortaklık kurdu

2021 yılının sonlarında Raspberry Pi Zero 2W modeli piyasaya sürüldü. Bugün itibariyle Raspberry Pi, 45 milyonun üzerinde satış rakamlarına sahip ve Birleşik Krallık’ta en çok bilgisayar. RP Vakfı, önde gelen bir eğitim odaklı kar amacı gütmeyen kuruluş ve STEM eğitiminde en çok tercih edilen donanım.

Vakıf, dönüm noktasını anmak için, Raspberry Pi’nin hikayesini anlatan geçici bir sergi başlatmak için Ulusal Bilgisayar Müzesi ile ortaklık kurdu. Sergi bu hafta sonu açılıyor ve tören 5 Mart’ta GMT saatiyle 11:15’te internetten canlı olarak yayınlanacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler