Cumartesi, Nisan 20, 2024

Elon Musk Facebook’a Karşı Sayfa Silerek Savaş mı Başlattı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hatırlarsanız bir kaç gün önce Facebook‘un kurucusu olan Mark Zuckerberg, Amerikan Hükümetine 50 milyon kullanıcı bilgisi verdiği üzerine kıyamet kopmuştu. Kısa süre içerisinde yayılan olaydan sonra, Facebook’a karşı büyük savaş başlamış durumda. Bu işin içerisine de Elon Musk ve dostları dahil olarak protesto etmeye başladılar.

SpaceX Facebook Sayfası Silindi

Elon Musk ilk olarak Twitter üzerinden dostları ile konuşurken, WhatsApp’ın kurucusu Brian Acton, attığı tweet ile ilk olayı fitilleyen kişi oldu. “Delete Facebook” mentionu ile paylaşan Acton olaya isyanını bu şekilde dile getirdikten sonra, devreye Elon Musk girdi.

O da attığı Tweet ile “Facebook nedir?” diye cevap vererek adeta dalga geçtiler. Ardından bir Türk takipçi Serdar “Adamsan SpaceX Facebook hesabını sil” diyerek Elon‘u bir nevi gaza getirdi. Sonrasında ise SpaceX ve Tesla Facebook sayfaları kalıcı olarak silindi. Türk bir kullanıcının gazına gelip bunu da yapması ayrı bir traji komik 🙂

Şuanda bir çığ gibi büyümeye devam eden ve Facebook’a büyük gelir kaybına yol açan bu durum, gün geçtikçe şiddetini de arttırıyor.

facebook link kampanyasi 003

facebook link kampanyasi

facebook link kampanyasi 002

Elon Musk Haklı mı?

Öncelik olarak Mark Zuckerberg olayı kabul ederek özür diledi. Ancak bu kimsenin umrunda olmadığı gibi, “yapacağını yap, ondan sonra özür dile. Oldu..” konseptine döndü. Facebook’un kurucusu yaptığı bu büyük hata ile milyonlarca dolar kaybederken, ifade vermeye de hazır olduğunu dile getirdi.

Açıkçası ABD başkanı Donald Trump tarafından özel istek ile satılan bu bilgiler, tamamen Facebook’a olan ilgi ve beğeniyi düşürdü. Eğer ünlü firmalar ve kişiler Facebook sayfalarını silmeye devam ederlerse, yakında Facebook adında bir şey kalmayabilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler