Cumartesi, Temmuz 27, 2024

En Çok Kullanılan İnternet Tarayıcısı Hangisi?

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet tarayıcıları arasında kıyasıya bir yarış var. Daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyen şirketler peşi sıra adımlar atmaya başladı. Tarayıcıya yapay zeka sohbet robotu ekleyen de var, kullanıcılara daha iyi bir arama deneyimi sunmak adına görsel düzenlemeler yapan da var. Peki bu yarış içerisinde öne çıkanlar kimler? En çok kullanılan internet tarayıcıları hangileri?

Statcounter tarafından yapılan son pazar çalışmasına göre, en çok kullanılan internet tarayıcısı ortaya çıktı. Tabii ki popüler tarayıcılar arasında ciddi bir yarış var diyebiliriz.

En Çok Kullanılan İnternet Tarayıcısı Hangisi Oldu?

Şubat 2023 itibariyle yapılan pazar araştırmasına göre, en çok kullanılan tarayıcı değişmedi. Yine liderlin yani Google’ın üstünlüğü sürüyor.

Fakat çok küçük de olsa popüler tarayıcıda bir pazar payı düşüşü de var. Fakat düşüş çok küçük bir seviyede olduğu için göz ardı edebiliyoruz diyebiliriz. Genel pazar payı sıralamasını da hemen aşağı ekleyelim.

  • Google Chrome – %66,12 (-0,29) – En Yüksek Pazar Payına Sahip olan Tarayıcı
  • Microsoft Edge – %10.84 (-0,24) – Ülkemizde çok yaygın değil ama görünen o ki yurt dışı kaynaklı pazar payı bir hayli fazla.
  • Apple Safari – %10,14 – Sadece Apple kullanıcıları arasında popüler olmasına karşın, en çok kullanılan internet tarayıcıları listesinde 3. sıra.
  • Mozilla Firefox – %6,84
  • Opera – %3,21

En çok kullanılan internet tarayıcıları

Pazar paylarının dağılımı genel anlamda bu şekilde. Google Chrome her zaman ki gibi ilk sıra. Son dönemde Microsoft tarafından yapay zeka konusunda atılan adımlarla beraber durum yakın gelecekte değişir mi göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler