Perşembe, Mayıs 2, 2024

En  İyi Yarış Direksiyonları ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yarış simülasyon oyunlarından tam anlamıyla keyif almak istiyorsanız, klavyeyi bir kenara bırakmanızı ve hemen bir direksiyon setine geçmenizi öneririz. Zira gerçeğe yakın özellikler sunan yarış direksiyonları, klavye ya da basit bir kontrol cihazından alacağınız keyfin çok daha üzerinde bir keyif verecektir. Özellikle bu alanda en iyi yarış direksiyonları kategorisine alabileceğimiz bazı modeller, oyun deneyimini maksimum seviyeye çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Siz de bu düşüncedeyseniz ve yeni bir yarış direksiyonuna geçiş yapmak istiyorsanız, bu alanda öne çıkan birkaç modelden söz edelim.

En İyi Yarış Direksiyonları ve Bazı Küçük Tavsiyeler

Listemizde yer vereceğimiz modeller genelde adını kanıtlamış ve üst segment ürün sınıfında geçen modeller olacak. Özellikleri paylaştığımız zaman modeller için ayrı ayrı bir değerlendirme yaparız.

En İyi Yarış Direksiyonları

Thrustmaster T300 RS GT Edition Modeli

Yarış direksiyonları denildiği zaman Thrustmaster’ın ayrı bir yeri olduğunu söylemek lazım. Bu kategorinin premium markası olarak bilinen Thrustmaster markasının iddialı ürünlerinden birisi de Thrustmaster T300 RS GT Edition yarış direksiyonu.

PC ve PS4 ile PS5 konsollarla uyumlu olan direksiyon, Gran Turismo oyununun da resmi lisansına sahip.

1080 derece force Feedback sistemine sahip olan fırçasız motoru ile gelen direksiyon, çift kayış sistemiyle beraber kullanıcılara maksimum düzeyde gerçeklik hissi vermeyi başarıyor.

Direksiyon simidi kısmına geçtiğiniz zaman ise 28 cm çapında bir direksiyon simidiyle karşılaşıyorsunuz. Orta kısımda fırçalanmış metal malzemenin bulunduğu direksiyon simidinde, arka kısımda F1 formatında vites kulakçıkları da dikkat çeken detaylar arasında.

Son olarak Thrustmaster T300 RS GT Edition modelinde yer alan pedal sisteminden söz edelim. Tam set halinde gelen pedal takımı, tamamen metal iç yapıda. Ara boşlukları için de ayarlamaların yapılabildiği pedal takımında, fren pedalı için kullanılan kademeli direnç özelliği de gerçeklik hissini arttırıyor.

Bu özellikleri düşünüldüğü zaman Thrustmaster T300 RS GT Edition, listemizde yer almaya hak kazanan en iyi yarış direksiyonlarından biri diyebiliriz.

Moza Racing R16 GT

Moza Racing R16 GT Yarış Direksiyonu

Tıpkı Thrustmaster markasında olduğu gibi Moza markası da sektörde önde gelen markalar arasında yer alıyor. Moza Racing R16 GT yarış direksiyonu seti de markanın en iddialı ürünleri arasında.

Seri özellikle motoruyla öne çıkıyor diyebiliriz. 16nm doğrudan tahrik torkuna sahip olan motor kısmı, spor arabalardan ilham alınan bir tasarımla beraber geliyor.

Yarış Direksiyonu simidi kısmına geçtiğimiz zaman da yarış tutkunlarına özel bir direksiyon tasarımına yer verildiğini görüyoruz. 13 inç boyutunda olan direksiyon simidi, gerçek yarış arabalarının boyutlarıyla eşleşen bir yapıda.

Malzeme kısmında havacılık sınıfı alüminyum alaşımlı çerçeveye yer verilen direksiyon simidinin RGB sıralı değiştirici özellikli ışık göstergesi ve dövme karbon fiber vites kulakçıkları da mevcut.

Yine son olarak geldik pedal seti kısmına. Burada da hem tasarım anlamında hem de sunduğu teknolojiler anlamında iddialı bir pedal seti görüyoruz.

Tam set CRP pedal tasarımının kullanıldığı seride kullanıcılar altın ve siyah renk seçenekleri arasında da seçim yapabiliyor. Yine pedal sertliklerinin de gerçeğe en yakın şekilde tasarlandığını ekleyelim.

Moza Racing R5

Moza Racing R5 Modeli

Moza Racing imzasını taşıyan bir başka yarış direksiyonu. Yine iddialı modellerden biri. Bu modelde de 5.5 Nm tork doğrudan tahrik gücüne sahip olan bir motor kullanılıyor. Direct drive teknolojisi sayesinde anında tepkilerle gerçekçi bir sürüş hissi veren seri, malzeme olarak ise uçak sınıfı alüminyum tercihi ile çıkıyor.

Direksiyon simidi kısmına geçtiğimiz zaman ise el yapımı dikişli deri direksiyonla karşı karşıya kalıyoruz. Yüksek güçlü servo motor, hızlı sök tak sistemi, ES Steering pedal takımı, 22 adet programlanabilir tuş ve MOZA pit House yazılım desteği de serinin öne çıkan diğer özellikleri.

Thrustmaster TS-PC RACER Ferrari 488 Challenge

Thrustmaster TS-PC RACER Ferrari 488 Challenge Modeli

Biraz daha özel bir yarış direksiyonu modeli arayanlar için bir başka seçenek ise Thrustmaster TS-PC RACER Ferrari 488 Challenge. Ferrari 488 modelinden esinlenen direksiyon simidiyle öne çıkan seri, yine üst düzey teknik özelliklerle kendisini gösteriyor.

270 derece ile 1080 derece arasında dönüş açısı sunan seri, motor kısmında 2. nesil fırçasız metal sunuyor.

Direksiyon simidi kısmında ise yukarıda da söz ettiğimiz gibi Ferrari 488 Challenge direksiyon simidine yer veriliyor. Orijinal modelin 9:10 ölçekli replikası olan direksiyon, siyah fırçalanmış malzemeden üretilmiş.

15 yerleşik LED’li bir takometreye sahip olan direksiyon simidi, premium sınıf ürünler arasında. Üste segment serinin bu özellikleri Thrustmaster TS-PC RACER Ferrari 488 Challenge modelini en iyi yarış direksiyonları arasına taşıyor.

En iyi yarış direksiyonları için listemizi şimdilik burada keselim. İlerleyen zamanlarda yine iddialı modellerle beraber listeyi güncellemeye devam edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler