Cuma, Nisan 19, 2024

Epic Games, 2020 Yılında “750 milyon adet” Ücretsiz Oyun Keyi Verdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Haberi ilk gördüğünüzde “Ne yani? 750 milyon adet oyun mu vermişler?” diyebilirsiniz. 750 milyon adet teker teker farklı oyunlar değil. Bunların hepsi son kullanıcılara dağıtılan ayrı ayrı oyun anahtarları aslında.

Tüm bilgisayar oyuncuları Epic Games Store‘un hayranı değil, ancak ister sevin ister nefret edin, platformun sık sık verilen ücretsiz oyun hediyelerinin oldukça iyi olduğu inkar edilemez bir gerçek. Görünüşe göre pek çok kişi bu düşünceye katılıyor: Platforma göre 2020 boyunca yaklaşık 750 milyon ücretsiz oyun keyi kullanıcılara teslim edildi.

Bu şaşırtıcı bir rakam ve Epic’in bedava oyun dağıtmasının büyük ölçüde karşılığını aldığını kanıtlıyor gibi görünüyor. Platformun en son Yıl İnceleme blog gönderisine göre, bu ücretsiz oyunlar – toplamda 103 benzersiz hediye vardı – Epic Games Store’u toplamda 160 milyon bilgisayar müşterisi ve Aralık ayında 56 aylık aktif kullanıcıyla netleştirmeyi başardı.

Tüm ücretsiz oyun avcıları Epic’e para harcamasa da, platform yıl boyunca hala 700 milyon dolarlık kullanıcı harcaması oluşturdu ve bunun 265 milyon doları Epic Games Store’da barındırılan üçüncü taraf oyunlara gitti. Geri kalanı, muhtemelen Epic’in Fortnite gibi kendi oyunlarından elde edilen gelirdi.

2021 01 28 image 39 j
Epic Games, 2020 Yılında "750 milyon adet" Ücretsiz Oyun Keyi Verdi! 2

Kullanıcı oynatma süresi de geçen yıl 3,35 milyar saatten 5,70 milyar saate yükseliş gösterdi. Bu artışın bir kısmı, Covid-19 salgını nedeniyle hükümetler tarafından uygulanan kısıtlamalar ve evde kalma emirlerine bağlanabilir, ancak yine de büyüme büyümedir.

İleriye baktığımızda, Epic açıkça bu sayıların üstüne çıkmayı umut ediyor ve aynı zamanda platformuna Oyuncu Profilleri, oyun Başarıları ve “Sosyal Revizyon” gibi bazı yeni özellikler de getirmeye hazırlanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler