Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Epic Games Hacklendi! Hangi Veriler Sızdı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmasıyla beraber bir gönül bağı kurduğumuz Epic Games, bu kez tatsız bir olayla gündemde. Bu kez bir ücretsiz oyun haberi ya da hediye değil de hack saldırısı gündemde. Evet başlıkta da gördüğünüz gibi Epic Games hacklendi.

Eğer iddialar doğruysa saldırı sonrasında platformdan yüklü bir veri de çalındı. Verilerin hangi bilgileri içerdiğine ilişkin de detaylar var.

Epic Games’i Kim Hackledi? Sızan Veriler Neler?

İddialara göre platform Mogilevich isimli bir grup tarafından saldırıya uğradı. Fidye yazılımı saldırısı ile yapıldığı belirtilen saldırı sonrasında sunuculardan 190 GB civarında bir veri çalındığı belirtiliyor.

  • Bu veriler içerisinde;
  • Ödeme bilgileri,
  • e-posta bilgileri,
  • Şifreler,
  • Tam adlar,

Ve çeşitli kaynak kodlarının bulunduğu belirtiliyor. Veri boyutu konusunda bilgiler var ama tabii ki kaç kullanıcının bu durumdan etkilendiği konusunda bilgi yok.

Epic Games hacklendi

Mogilevich adı verilen grubun verileri satışa çıkardığı ve 4 Mart tarihine kadar Epic Games’e süre verdiği de söyleniyor. Tabii ki bu bilgileri doğrulayacak taraf Epic Games olacak. Henüz Epic cephesinden bu konuya ilişkin bir bilgi yok.

Muhtemelen iddialar için çok kısa süre içerisinde açıklamalar gelecek. Epic Games’in bundan sonraki dönemine ilişkin yol haritası için herhangi bir sızıntı bilgi ya da ek içerik gelecek mi göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler