Cuma, Mart 29, 2024

Facebook Artık Canlı Yayına “Bağış Yap” Butonu Ekleyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mark Zuckerberg yönetimindeki sosyal medya devi Facebook yeni bir güncelleme ile çok yakında kapımızı çalacak. Bundan böyle Facebook üzerinden yapılan tüm canlı yayınlar “bağış yap” butonu ile renk bulacak.

Facebook Bağış Butonu Nasıl Çalışacak ?

Bu bağış olayı size de bir yerlerden tanıdık geliyor mu ? Twitch üzerinde sıklıkla kullanılan bağış sistemi artık Facebook canlı yayın sistemi üzerinden yürüyecek. Her hafta bizim de ofisten yaptığımız canlı yayınlar hem kullanıcılar ile birebir etkileşimde bulunulmasını sağlarken, hem de “Pc Hocası şimdi canlı yayında” bildirimleri sayesinde insanların dikkatini çekebiliyor.

Bir kaç hafta içerisinde gelecek güncelleme sayesinde bağış butonu kullanılabilir olacak. Fakat hemen sevinmeyin. Bu buton her sayfa için aktif olmayacak. Sadece “kar amacı gütmeyen kuruluş” adı altında bulunan kurumların bu butonu kullanmasına izin verilecek. Yapılan yazılı açıklamaya göre sosyal medya devinin içerisinde 750 bini aşkın kâr amacı gütmeyen sayfa olduğu belirtiliyor.

facebook-bagis-butonu-001
Canlı yayının hemen altında bulunacak olan bağış butonu sayesinde kullanıcılar “bağış yap” dedikten sonra bir ödeme ekranı onları karşılayacak. Ardından kredi kartınızdan veya banka kartınızdan istediğiniz miktarı girerek onay verebileceksiniz. Yeni bağış sistemi ile birlikte Facebook üzerinden ciddi rakamlar elde edilebileceği düşünülüyor.

facebook-bagis-butonu
“Benim Sayfam da Öyle ?”

Şimdi Facebook‘un bağış sistemini sadece bu sayfalara getireceğini duyan arkadaşlarımız “ne var ki bende sayfamı öyle yaparım” mantığında hareket edebilir veya sıfırdan “kâr amacı gütmeyen kuruluş” altında bir sayfa kurabilir. Fakat sistem öyle işlemiyor. Tıpkı verified işleminde olduğu gibi belirlenen ve “uygundur” ibaresini Facebook’tan alabilen sayfalar bu butonu kullanabilecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler