Cuma, Mart 29, 2024

Facebook, MSQRD Uygulamasını Kapatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

2016 yılında Facebook, Snapchat benzeri özçekim uygulaması olan MSQRD’yi satın almıştı. Satın alma sürecinden kısa bir süre sonra uygulama, Facebook’un hem Facebook uygulaması hem de Instagram için kendi AR filtre çerçevesini tasarladığı bir temel haline gelmişti.

Ne yazık ki Facebook beyciğimizin MSQRD aplikasyonunu kapatma kararı yayınlandı. Şirket, MSQRD ile ilgili bir Facebook sayfasında şu güncellemeyi yayınlayarak 13 Nisan’da servisini durduracağını söyledi.

13 Nisan’da MSQRD uygulaması kullanımdan kaldırılacak. Masquerade 2016 yılında Facebook’a katıldığında, fotoğraf filtresi teknolojisi ortaya çıkmaya başlamıştı. MSQRD, AR için erken momentum oluşturmak ve Facebook’un bugünkü platformunu oluşturmak için içgörü sağlamak için esastı. Odak noktamız şimdi, herkesin kendi AR efektlerini oluşturmasına ve bunları Facebook ailesinde paylaşmasına izin veren Spark AR aracılığıyla mümkün olan en iyi AR deneyimlerini sunmaya odaklanıyor. AR efektlerini doğrudan doğrudan Facebook, Instagram, Messenger ve Portal’da bulabilirsiniz. Topluluğumuza destek için çok teşekkürler.

MSQRD, Günümüz Instagram ve Facebook altyapısını oluşturdu

Şirketin satın alımından bu yana Facebook, uygulamayı Facebook Live ve Instagram AR filtrelerine entegre etmek için bir hayli çalışmalar içerisinde. MSQRD ekibi ayrıca , kullanıcıların Instagram için AR efektleri oluşturmalarına izin veren Facebook’un AR platformu Spark AR’ın oluşturulmasına yardımcı olmuştu. Platform olgunlaştığına göre, kaynaklarını Spark AR platformuna koyabildiğinde Facebook’un bağımsız uygulamaya yatırım yapmaya devam etmesi mantıklı değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler