Cuma, Nisan 19, 2024

Facebook TikTok Benzeri Uygulamasını Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, son zamanlarda montajlı kısa videolar çekmenize olanak tanıyan TikTok benzeri bir uygulama olan Lasso’yu yayınladı. 

Kısa süre önce Musical.ly uygulaması ile birleşerek 15 saniyelik videolar çekmenize imkan veren ve sosyal medyada oldukça viral olan TikTok uygulaması, özellikle genç yaştaki kullanıcılar tarafından oldukça sevilmiş ve uygulama mağazalarında en çok indirilenler listelerine girmeyi başarmıştı. Platformun bu başarısı, Facebook’un gözünden kaçmamış olacak ki dünya devi, benzer uygulaması Lasso’yu indirilebilir hale getirdi.

facebook lasso tiktokt

Facebook’un son dönemde kullanıcı tabanında eriyen genç nüfusu yerini daha olgun ve yüksek yaşlı kullanıcılara bırakmıştı. Gençlerin yoğun kullandığı Instagram ve diğer platformlardaki özellikleri bünyesine katarak gençleri geri getirmeyi hedefleyen marka, bu kez şansını Lasso ile deneyecek.

Lasso’da kullanıcılar, kendilerini TikTok’ta yapabildiklerine benzer şekilde danslı ya da farklı şekillerde müzik senkronizasyonu oluşturabilecekler. Uygulama ayrıca bir zamanların popüler uygulaması olan Vine gibi küçük klipler kaydetmelerine de imkan sunacak. Kendi sosyal ağları ile de entegrasyonunu tamamlayan Lasso, Instagram ya da Facebook kullanıcı hesapları ile girişleri kabul edecek. Uygulama içerisinde gündem etiketlerini de barındıran Lasso, hazırlanan videoları Instagram ve Facebook hikayelerde yayınlama imkanı da sunuyor.

Uygulama sessiz sedasız iOS ve Android platformları için yayınlandı. Uygulamayı indirmek için AppStore ya da Play Store bağlantılarını kullanabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler