Cuma, Nisan 26, 2024

Facebook ve Instagram’a NFT Satışı Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde oldukça popüler hale gelen NFT teknolojisi şu anda birçok şirket ve kişi tarafından kabul görülüyor fakat sosyal medya şirketleri şu anda takas edilemez token (NFT) planlarını tartışırken nispeten sessiz kaldılar ama yeni bir rapor Meta şirketine ait Facebook ve Instagram sosyal medya platformlarının kullanıcıların platformlar arasında NFT oluşturma, görüntüleme ve satma yolları üzerinde çalışma yaptıklarını iddia ediyor.

Sosyal medya devi Facebook’un tartışmalarla dolu tarihi, NFT gibi önemli bir konudan asla çekinmediğini gösteriyor fakat Ubisoft, Square Enix, Konami ve seslendirme sanatçısı Troy Baker’ın beğenileri NFT teknolojisine olan sevgilerini kamuoyuyla paylaşırken Meta şirketi sektörü keşfederek iki büyük sosyal medya platformunu bu sektörden yoksun bırakmak istemiyor.

Meta şirketi, kendine ait bir NFT pazar yeri kurmak istiyor!

FinancialTimes tarafından paylaşılan bir başka rapor, Facebook ve Instagram’ın artık kullanıcıların NFT eserlerini profil resimleri olarak ayarlamasına izin verecek bir özellik üzerinde çalıştığını bildiriyor. Ek olarak, platformdaki kullanıcıların NFT’ler üretebilmesini istediklerini ve hali hazırda bir prototip üzerinde çalışmalarda olduklarını belirtiyor.

Ayrıca bünyesinde çokça şirkete ev sahipliği yapan Meta’nın kullanıcılara NFT alıp satabilecekleri bir pazar yeri kurma planları üzerinde çalışıyor. GameStop’un hali hazırda üzerinde çalışma yaptığı projelerden bir tanesi bu.

nft
Facebook ve Instagram'a NFT Satışı Geliyor! 2

İlgili rapor, bu planların şu anda erken bir aşamada olduğunu ve her an köklü değişikliklere uğrayacağını belirtiyor. Yine de çoğu insan NFT teknolojisine karşı olsa bile Meta’nın teknoloji endüstrisinin (ve ötesinin) çoğunu benimsemek için acele etmesi gerçekten güzel bir haber. NFT dünyası her geçen gün rağbet gören ve durmadan gelişen bir teknolojiyken büyük kitleleri elinde tutan bir şirketin bu sektöre adımlar atması gerçekten harika.

NFT alım/satımı her geçen gün çok daha basit hale gelirken Coinbase, Mastercard kullanarak kendi pazarından NFT satın alımlarına çok kolay bir erişim sağlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler