Cumartesi, Nisan 20, 2024

Facebook’tan 6 Saatlik Kesinti Hakkında Açıklama Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün Türkiye saatiyle akşam sularında, sosyal medya devi Facebook büyük bir erişim sorunu yaşadı. Şirkete bağlı olan Instagram ve WhatsApp’da olmak üzere bu üç büyük platforma erişim sağlanamadı.

6 saat boyunca süren erişim sıkıntısının ardından Facebook Mühendisleri, bu kesintinin arkasındaki öz analizlerini yayınladı. Bu açıklamalardan önce de kesinti sürerken bir çok teori ortaya artıldı bir çok söylenti internette çığ gibi büyümeye devam etti.

4 Ekim’de Facebook, veri merkezleri arasındaki ağ trafiğini koordine eden omurga yönlendiricilerindeki yapılandırma da bir güncelleme yaptı ve bu büyük güncelleme sonrasında uzun süren bu felaket kesintinin ortaya çıktığı belirtildi.

Yapılan bu güncelleme ağ trafiğinde yaşanılan bu kesinti, veri merkezlerinin iletişim şeklini kademeli olarak etkileyerek hizmetleri kullanılamaz hale getirdi.

“Tüm sistemlerimiz kilitlendi!”

Facebook, kesintinin altında yatan nedenin, günlük operasyonlarında kullandıkları birçok dahili araç ve sistemi de etkilediğini ve sorunu hızlı bir şekilde teşhis etme ve çözme girişimlerimizi karmaşık hale getirdiğini söylüyor.

Bir başka raporlara göre, çoğu Facebook Mühendisi, giriş kimlik bilgileri doğrulanamadığı için sunucu odalarına ve binalara giriş yapamadılar.

“Hiç bir kullanıcının verisi çalınmadı”

Facebook günün sonunda, hizmetlerinin artık tekrar çevrimiçi olduğunu ve bunları normal operasyonlara tam olarak döndürmek için aktif olarak çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, kesinti süresinin bir sonucu olarak kullanıcı verilerinin güvenliğinin ihlal edildiğine dair iddiaları da reddetti ve kesintinin etkisi için özür dilediler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler