Perşembe, Nisan 25, 2024

Fiat, Renault’ya Ortaklık Teklifinde Bulundu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Fiat Chrysler Automobiles‘den Renault‘ya büyük bir teklif geldi. FCA Grubu, Renault’ya ortaklık teklif etti.

Dünya’nın en büyük otomobil şirketlerinden FCA, büyük bir kararla Renault’ya bir teklifte bulundu. İngiltere merkezli FCA, Fransa merkezli Renault’ya teklifini sundu. Teklifin içeriğinde ise Renault’yu bünyelerine katmak vardı.

fca 1

Bildiğimiz üzere markalar tüm dünyada daha yaygın olabilmek adına bazı birleşmeler yapıyor. Bu birleşmelerin merkezinde dediğimiz gibi daha yaygın olmak, pazar payını artırmak ve kalite artırmak gibi etmenler yer alıyor. Geçtiğimiz yıl PSA grubuda GM’yi kendi bünyesine dahil etmişti. Şimdi FCA’dan da böyle bir atılım geldi.

Bu birleşme dahilinde her iki firmada yarar sağlayacak. Keza FCA grubundaki eksiklikleri Renault tamamlarken, Renault’daki eksiklikler FCA tarafından giderilecektir. Bu durum hem daha kaliteli araçlar üretme anlamına gelirken, hemde daha fazla kazanç anlamına geliyor. 

renault

Teklif bugün FCA tarafından Renault’ya iletildi. Teklif üzerine Renault yönetim kurulu toplandı ve durum hala tartışılıyor. Yani Renault şuanda bir karar açıklamış değil. Ancak Renault’nun içerisinde Fiat, Dodge, Alfa Romeo, Jeep, Maserati gibi firmaların bulunduğu FCA grubuna dahil olması onun yararına olacak gibi duruyor. Tabi FCA’nında kârı olmasa böyle bir atılıma girmez.

Bakalım Renault ne gibi bir karar verecek…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler