Cuma, Nisan 26, 2024

Ford 1,5 Milyon Focus’u Geri Çağırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika merkezli Ford, 1,5 Milyon Focus‘u geri çağırıyor. Gelin haberin detaylarına inelim…

Dünya’nın en büyük otomotiv şirketlerinden birisi olan Ford garip bir şekilde 1,5 Milyon Focus’u geri çağırdı. Bu güne kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmayan Ford bu sefer bir sorunla karşı karşıya.

ABD‘de satılan Focus modellerine bir arıza olduğunu tesbit eden Ford mühendisleri, oldukça büyük sayıdaki Focus’ları geri çağırdı. Bu sorun 2012 ve 2018 yılları arasında üretilen Focus modellerini kapsıyor.

focus 2

Sorun ise yakıt sisteminden kaynaklı. Bu sorun motorun durmasına neden olabiliyor. Çözümü basit olsa bile kullanıcılar açısından oldukça ciddi. Çünkü her an karşılaşılabilecek bir sorun. Dahası yolda kalma riskinede sahip.

Bu sorun ise 2.0 litrelik GDI ve 2.0 litrelik GTDI motorlarda ortaya çıkıyor. Sorunun ülkemizde olmama nedenlerinden en büyüğüde bu zaten. Keza bu motora sahip Focus modelleri ülkemizde satılmıyor. Yani Türkiye‘deki Focus kullanıcılarının tedirgin olmasına gerek yok. Ancak bu durum ABD’de oldukça konuşuldu ve kullanıcıları arabalarından bir nebzede olsa soğuttu. 

Sizce Ford bu sorunu çözebilecek mi? Sayının bu kadar fazla olması Ford’un bu araçları üretirken yaptığı bir denetimsizlikten mi kaynaklı? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler