Cumartesi, Mayıs 11, 2024

Forza Horizon 5, FSR 2.2 ve DLSS 2.4 Desteği Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yarış temalı oyunlar içerisinde en çok ses getiren yapımlardan biri olan Forza Horizon 5, şu sıralar önemli bir güncellemeye hazırlanıyor.

Yayıncı firma tarafından yapılan açıklamaya göre oyuna hem daha yüksek kalitede ışın izleme desteği eklenecek hem de DLSS 2.4 ve FSR 2.0 destekleri eklenecek.

Forza Horizon 5 Güncellemesi 8 Kasım’da Yayınlanacak

Yeni güncellemenin en dikkat çeken kısmı gelişmiş ışın izleme desteği olacak. Işın izleme desteği konusunda oyuna iki ayrı seçenek eklenecek. Birincisi Ultra modu ikincisi ise Extreme modu olacak.

Kaçırmayın: Forza Horizon 5 sistem Gereksinimleri 

Ultra seçeneğinde, fotoğraf modlarında yüksek çözünürlüklü yansımalar göreceğiz. Extreme seçeneğine geçildiği zaman ise işler biraz daha değişecek. Bu kez oyunun normal akışında, tam çözünürlükte yüksek kalitede yansımalar elde edilebilecek.

Forza Horizon 5 Forza Horizon 5

Yani ışın izleme konusunda yeni bir döneme geçilecek. Forza Horizon 5 artık çok daha gelişmiş ışın izleme desteği de sunuyor olacak. Çok daha gerçekçi yansımalar göreceğiz.

Tabii ki yeni ışın izleme desteği, sistem ihtiyacını da yükseltiyor. Mevcut sistem gereksinimleri dökümlerine göre bu özellikten yararlanmak ve ışın izleme kalitesini maksimum seviyeye çıkarmak için RX 6800 XT ya da RTX 3080 ekran kartlarına veya daha üstü modellere sahip olmanız gerekecek.

Bunun dışında oyunda performans kaybı yaşamamak adına DLSS 2.4 desteğinin ve FSR 2.2 desteğinin de yapıma ekleneceği açıklandı. Işın izlemeden bağımsız, oyunda düşük performans sorunu yaşayanlar için de DLSS 2.4 ve FSR 2.2 güzel bir artı olacak.

Bahsettiğimiz bu büyük grafik güncellemesinin yayın tarihinin 8 Kasım olduğunu da bir kez daha hatırlatalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler