Cuma, Nisan 19, 2024

Forza Horizon 5, İşaret Dili Desteği Ekleyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geliştiricinin çeşitliliğe olan bağlılığının yanı sıra işaret dili desteği de yakında Forza Horizon 5‘e gelecek.

Xbox, çeşitlilik ve kapsayıcılık taahhüdünü artırıyor. Forza Horizon 5’e yapılan bu eklemeler, endüstrinin geri kalanının takip etmesi gereken en iyi örnektir.

forza horizon 5 icin tahmini cikis tarihi

“Dünyadaki herkesin oyunumuzu deneyimleyebilmesini istiyoruz. Dünya genelinde tahmini 400 milyondan fazla engelli oyuncuyla, tüm oyuncuların oyunlarını kendileri için en uygun şekilde uyarlamaları hayati önem taşıyor. ”diyor Brown.

“Oyunda bulunan erişilebilirlik özelliklerinin çoğu, birçoğu deneyimlerini ve oyun oynarken karşılaştıkları engelleri bizimle paylaşan. Oyun ve Engellilik topluluğundan oyuncularla ortaklaşa oluşturuldu.”

İşaret dili desteği, hem İngiliz hem de Amerikan olarak “lansmandan kısa bir süre sonra” gelecek bir güncellemeye eklenecektir. Brown “Bunlar, geliştirdiğimiz erişilebilirlik özelliklerinden sadece birkaçı ve Forza Horizon 5‘i herkesin keyifle kullanabileceği kapsayıcı bir deneyim haline getirmek için topluluğu sürekli dinliyoruz.” diyor.

“Bunu akılda tutarak, ekip, Forza Horizon 5‘te sinematikler için Amerikan İşaret Dili (ASL) ve İngiliz İşaret Dili (BSL) desteği üzerinde de çalıştığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyor. Oyundaki sinemalar sırasında bir ASL/BSL yorumlayıcısının ekranın alt kısmına yakın bir yerde görüntülenir.”

Aşağıdaki video, erişilebilirlik seçeneklerinin daha fazlasını detaylandırıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler