Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Forza Motorsport Bazı Önemli Özellikler Olmadan Piyasaya Çıkacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Forza Motorsport, bazı önemli özellikler olmadan piyasaya çıkış yapacak. Forza serisi Microsoft için çıktığı günden bu yana önemli bir seri oldu. Markayı oyuncular genelde Horizon oyunlarıyla biliyor olsa da Motorsport ta markanın önemli bir serisi. Forza Motorsport‘un ilk oyunu 2005’te piyasaya çıkmıştı. Tabii o zamanlar markanın Horizon serisi yoktu ve bu oyundan yedi yıl sonra da Horizon serisinin ilk oyunu oyuncularla buluştu.

forza 2

Forza Motorsport, ilk Xbox için çıkışını yapmıştı. Tabii o zamanlarda bu oyundaki gibi grafikli çok yarış oyunu olmadığından oyunu oynayanlar çok beğenmişti. Oyunun şu anda Metacritic’te 92 skoru var. Seri gelişerek yavaş yavaş günümüzde kadar geldi. Serinin son çıkan oyunu olan Forza Motorsport 7 ise 2017’de çıkış yaptı. Microsoft, Serinin bu yıl çıkacak oyununu ise geçtiğimiz sene duyurmuştu. Şimdi ise oyunun çıkış tarihine az bir süre kalırken oyunla ilgili önemli bir haber aldık.

Forza Motorsport’ta 3 Önemli Özellik Yer Almayacak

Turn 10 Studios, Forza Motorsport hakkında bir açıklama yaptı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre oyunda yarış oyunları için önemli olan üç büyük özellik yer almayacak. Oyun, Çok Oyunculu Bölünmüş Ekran Modu, Çeşitli Çok Oyunculu Modlarda Yapay Zekaya Karşı Yarışma Yeteneği ve Seyirci Modu olmadan çıkış yapacak.

forza 3

Oyunun Kreatif Direktörü olan Chris Esaki, stüdyonun verdiği kararlar için sebepleri olduğunu söyledi. Esaki, Çok Oyunculu Bölünmüş Ekran Özelliği ile ilgili stüdyonun daha çok yeni grafik özelliklerine ve oyunun işleme motoruna yatırım yaptığından dolayı olduğunu söylüyor. Çok oyunculu yarışlarda yapay zeka modu ve seyirci modu olmamasına ise stüdyonun oyunla ilgili hedeflerine aykırı olduğunu söyledi. Forza Motorsport, 10 Ekim 2023 tarihinde Xbox Series S/X ve PC için çıkış yapacak.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler