Cuma, Nisan 19, 2024

Galaxy Z Fold 3, Yeni Nesil S-Pen Pro’yu Destekleyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un, ilk kez katlanabilir bir akıllı telefonu nihayet bir S Pen kalemi için destek alacak gibi görünüyor. Samsung’un Ocak ayında duyurduğu Bluetooth bağlantılı S Pen modelinin daha büyük bir versiyonu olan S Pen Pro için FCC başvuruları halka açıldı ve bir belge (PDF), yaklaşmakta olan kalemin duyurulmamış Galaxy Z Fold 3 ile çalışacağını öne sürüyor (muhtemelen Z Fold serisindeki bir sonraki cihaz olacak).

Ve sadece Z Fold 3 değil – çıkış tarihi olmayan ancak bu yıl çıkması planlanan ekran kalemi, görünüşe göre S21 Ultra, Note 20 serisini ve daha fazlasını destekleyecek. S Pen Pro’nun destekleyeceği cihazların tam listesini dosyadan bu görüntüde görebilirsiniz:

Screen Shot 2021 07 12 at 12.09.13 PM
Galaxy Z Fold 3, Yeni Nesil S-Pen Pro'yu Destekleyecek! 2

S Pen Pro’nun Galaxy Z Fold 3 desteği büyük bir sürpriz değil – şirket bir süredir katlanabilir telefon modelleri için bir tür S Pen desteği konusunda imalarda bulunuyor. Geçen yıl gerçekleştirilen Unpacked etkinliğinde, Samsung’un mobil TM Roh başkanı bir soru-cevap oturumunda şirketin insanların S Pen’in Fold ile çalışmasını istediğini duymaktan “mutlu olduğunu” dile getirdi.

Aralık ayındaki bir blog yazısında ise, şirketin Galaxy Note’un “en sevilen özelliklerinden” bazılarını diğer cihazlara getirmek istediğini söyledi – bu muhtemelen Note serisinin ayırt edici özelliklerinden biri olan ekran kalemi desteğine göz kırpıyor gibi görünüyor ve Ocak ayında Roh, şirketin “gelecekte S Pen deneyimini ek cihaz kategorilerinde genişletmeyi” planladığını söyleyerek daha da fazla açık paylaştı.

Ayrıntılı bir sızıntı, duyurulmamış telefonu bir ekran kalemi ile zaten gösterdi: Ünlü sızıntıcı Evan Blass tarafından paylaşılan bir görüntü, yanında yeni bir “Fold Edition” S Pen ile Galaxy Z Fold 3 gibi görünen akıllı telefonu gösteriyor. Belki de Z Fold 3, kutuda Fold Edition kalemi ile gelirken S Pen Pro ayrı olarak satılacak.

FCC belgelerinin halka açılması, bir ürünün yayınlandıktan hemen sonra duyurulabileceğini gösterebilir. Bu durumda, Samsung son birkaç yıldır Ağustos ayının başlarında Unpacked etkinlikleri düzenlediğinden, S Pen için yakında resmi bir duyuru yapılması mantıklı olacaktır. Blass ayrıca, bu yılki etkinliğin 11 Ağustos‘ta planlandığını belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler