Pazartesi, Mayıs 6, 2024

GamePower Fujin 7.1 Kulaklık İncelemesi! Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genelde fiyat performans kulaklıklarıyla tanıdığımız GamePower, yine benzer bir seri ile karşımızda. Bu kez markanın ülkemizde satışa sunduğu model GamePower Fujin 7.1 kulaklık modeli.

Sadece ses ya da tasarım özellikleriyle değil, mikrofon performansıyla da kendisini gösteren seriye yakından bakacağız. Hadi hiç zaman kaybetmeyelim ve incelememize başlayalım.

GamePower Fujin 7.1 Tasarım Konusunda Nasıl Bir Kulaklık?

Kulaklığın tasarımına geçmeden önce, kulaklığın kutu tasarımından işe başlayalım istiyorum. Şöyle kutuyu da bir değerlendirelim.

Kutu Tasarımı Nasıl?

Daha önce birçok GamePower kulaklık modelinde gördüğümüz bir kutu tasarımı kullanılmış. Oldukça geniş olan kutuda iki parçalı bir yapı var. Bir tarafta yansımalı bir yüzeye sahip olan FUJIN yazısı ve bunun altında kulaklık resmi, diğer tarafta ise şeffaf kapak.

Bu şeffaf kısım, tüm detaylarını olmasa da kulaklığı gösteriyor. Şöyle dışarıdan bir kulaklığa göz atabiliyorsunuz. Kutunun arka kısmında ise genel teknik özelliklere yer verildiğini görüyoruz. Güzel bir yerleşim yapılmış.

Kutunun içerisinde çok fazla bir şey olmadığını belirtelim. Diğer GamePower ürünlerinde olduğu gibi 3 adet, logolu çıkartma ve ek belgeler çıkıyor. Tabii ki kulaklığın kendisi de kutunun içerisinde. 🙂

GamePower Fujin 7.1

GamePower Fujin 7.1 Tasarımı

Şimdi geçelim kulaklığımızın tasarımına. Açıkçası seri, sunmuş olduğu fiyat aralığına göre başarılı bir tasarımla geliyor. Öyle çok ucuz gözüken bir tasarım yok. Marka bu kısma da mesai harcamış orası belli oluyor.

Kulaklık başlarında üçgen şeklinde oluşturulmuş bir kapak kısmı var. Bu kapak kısmının tam ortasında RGB aydınlatmaya yer veriliyor. Aydınlatma da tasarımı destekleyecek şekilde üçgen şeklinde oluşturulmuş. Tam iç kısımda ise markanın logosuna yer verilmiş. Tabii ki yine RGB aydınlatma şeklinde.

GamePower Fujin 7.1

Kulaklık başlarının iç kısmına doğru ilerlediğiniz zaman, köşeli bir yastık tasarımının kullanıldığını görüyoruz. Burada başlıkların hafif oynadığını da belirtmek lazım. Biraz daha ergonomik bir yapı kazandırılmış. Ayrıca kulaklık başlarında herhangi bir ek kontrol butonu yer almıyor.

Kulaklığın üst kısmına doğru çıktığınız zaman, biraz sert bir kafa bandı ile karşılaşıyorsunuz. Alt kısımda yer alan bant esneyebiliyor ve kafaya göre uyum sağlıyor. Üst kısımda ise metal bir bant var ve esnemesi çok mümkün değil.

GamePower Fujin 7.1

İç Tasarım Nasıl?

Her iki kulaklık başının içini de açtık. Birkaç vidayı söktükten sonra kolayca iç aksama ulaşabiliyorsunuz.

Mikrofonun takılı olduğu kısımda, ek devreler ve RGB kontrolcüler görüyoruz. Biraz lehimler ince gibi ama genel olarak yerli yerinde bir iç dizayna yer verilmiş. Tabii ki burada kulaklık başlarında ek kontrol butonlarının olmamasının da etkisi var.

GamePower Fujin 7.1

  • Genel Renk Seçimi: Siyah ve gri ağırlıklı
  • Ağırlık: 233G
  • Bağlantı: Kablolu
  • Kablo Uzunluğu: 2m örgü kablo

Tasarım Artıları

  • Şık bir yapı var ve kulaklık başlıklarında ergonomik bir tarza yer verilmiş.
  • RGB ışıklandırma kişiye göre değişebilir ama bence artılar arasında yer alıyor. Kulaklığa biraz daha hava katmış.

Tasarım Eksileri

  • Kafa üstü bandının metal olması güzel ancak esnekliği biraz düşürmüş. Kafanıza rahatlıkla olacaktır ama yine de çok esneme mesafesi olmadığını söylemek lazım. Özellikle bükülme konusunda sınırlar var.
  • Kulaklık başlarında çevirme özelliği yok. Yani diyelim ki boynunuzda taşıyacaksınız. Ne yazık ki başlıkları düz bir şekilde çevirmeniz mümkün değil.

Kulaklık Yastıklarının Malzemesi ve Özelliği

Tabii ki bu tip kulaklıklarda, kullanılan yastıklar çok önemli. Sonuçta fiyat performans serisi bir üründen söz ediyoruz. Haliyle kulak yastıklarının kalitesi de merak ediliyor. GamePower Fujin 7.1 bu konuda başarılı. Yumuşak köpük malzemesinin kullanıldığı kulak yastıkları, kulağı sarıyor ve ayrıca güzel bir yalıtım sağlıyor.

GamePower Fujin 7.1

Kulak yastıklarında malzeme olarak deri tercih edilmiş. Ses yalıtımını biraz daha iyileştirilen deri tercihi, güzel bir his bırakılmasını da sağlıyor. Burada kullanıcılara ek bir eleştirim olacak. Bu tip kulaklıklar, “Model neden bir de kumaş kulak başlarına sahip değil” şeklinde eleştiriler alıyor.

GamePower Fujin 7.1

Şahsen bu eleştiri bana doğru gelmiyor. Zira fiyat olarak baktığınız zaman, ek bir kumaş kulak yastığının olması çok mümkün gözükmüyor. Nitekim çok daha pahalı olan birçok markada da ek kulak yastıklarına yer verilmiyor.

GamePower Fujin 7.1 Kulaklık Özellikleri Neler? Ses Konusunda Nasıl?

Gelelim şimdi de kulaklıkta nasıl teknik özellikler sunulduğuna. Açıkçası fiyat performans ürünü olmasına karşın bizi de şaşırtan bölümleri oldu. Kulaklıkta 50mm sürücülere yer verilmiş ve bu da hem bass konusunda tatmin eden hem de net tiz sesleri veren bir kulaklık sunulmasını sağlamış.

GamePower Fujin 7.1

Yaptığımız ses testinde kulaklığın maksimum olarak 84 dB seviyesine kadar çıktığını gördük. Açıkçası ses yüksekliği konusunda da tatmin edici serilerden biri olmuş.

Diğer bir artı ise 7.1 Surround ses desteğinin olması. Özellikle oyuncuların seveceği bir özellik. Öyle ki videoda da görebileceğiniz gibi 7.1 sayesinde, oyunda çevrenizi çok daha net bir şekilde algılayabiliyorsunuz.

GamePower Fujin 7.1

Tüm Teknik Özellikler

  • Sürücüler: 50mm Neodimyum
  • Hassasiyet: 112dB±3dB
  • Frekans Tepkisi: 20Hz-20000Hz
  • 7.1 Surround: Var
  • Empedans: 32Ω

Mikrofon Konusunda Nasıl?

Fujin 7.1 kulaklık modelinin belki de en can alıcı kısmı burası. Fiyatından beklenmedik bir mikrofon kalitesi olduğunu söyleyebiliriz. 360 derece çok yönlü gürültü engelleme özelliği bulunan mikrofon, sesinizin net bir şekilde anlaşılmasını sağlıyor.

Aynı seviyede mikrofonları çok daha pahalı kulaklık modellerinde görüyoruz bunu da söylemek lazım. Ayrıca sadece ses kalitesi değil, çeşitli özelleştirmeler açısından da mikrofon başarılı. GamePower tarafından sunulan yazılım üzerinden yapacağınız hazır ayar seçimleriyle sesinizi değiştirmeniz bile mümkün.

Mikrofonun son artısı ise tam orta bölümünde yer alan ışıklandırma. Mikrofon açık konuma getirildiği zaman kırmızı bildirim ışığı yanıyor ve mikrofonun açık olduğu konusunda uyarı vermiş oluyor.

GamePower Fujin 7.1

Mikrofon Teknik Özellikler

  • Gürültü Engelleme: 360 derece çok yönlü
  • Hassasiyet: 42±3dB

Kontrol Cihazı ve İşlevleri

Tasarım kısmında, kulaklık başlarında herhangi bir butonun kullanılmadığını söylemiştik. İşte bunun nedeni kablonun üzerinde yer alan kontrol cihazı.

Kulaklığa bir işlevsellik kazandıran bu kontrol cihazı, RGB LED için ayarlamalar yapmanıza ve hazır ses modları üzerinde geçiş yapmanıza izin veriyor. Dilerseniz bu kontrolcü üzerinden mikrofonunuzu açıp kapatmak gibi işlevleri de kullanabiliyorsunuz.

GamePower Fujin 7.1

Yazılım Desteği Var mı?

Baştan beri söylediğimiz gibi GamePower Fujin 7.1 kulaklık modeli için yazılım desteğine de yer verilmiş durumda. GamePower, mevcut yazılımı üzerinde bir de güncelleme yaparak kulaklık için sunuyor.

Yazılım için hem kulaklık ekolayzır ayarlarını yapabiliyor hem mikrofon için ayarlamalar yapabiliyor hem de RGB ışıklandırma için ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Yazılımı indirmek isteyenler için hemen şuraya markanın yazılım sayfasının linkini de ekliyorum.

GamePower Fujin 7.1

Genel Değerlendirme ve Son Sözler

Değerlendirme yaparken dikkat çekeceğim birkaç nokta var. 50mm sürücüler, 7.1 Surround ses, 360 derece gürültü engelleme özellikli kaliteli bir mikrofon, geniş yazılım desteği, ayarlanabilir RGB, işlevsellik kazandıran bir kontrol cihazı. Tüm bunlar bir tarafa, kulaklığın fiyatı bir tarafa.

Tüm bu özellikleri ve rakiplerine göre daha uygun olan fiyatını değerlendirdiğimiz zaman, GamePower Fujin 7.1 artı puanları daha ağır basan bir kulaklık olarak karşımıza çıkıyor. Belki kulaklık başlarında malzeme kalitesi biraz daha arttırılmış olsa daha iyi olurdu ama bu haliyle de tercih edilebilir kulaklıklar arasında diyebiliriz.

Fiyat Performans Rozet

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. selamlar alıcak arkadaşlara tavsiyem ben ürünü 500e almıştım f/p ürünü ortalama 6 aydır kullanıyorum hiç Bir sorun çıkmadı tavsiye ederim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler