Çarşamba, Mayıs 8, 2024

GamePower Starscream Optik Mekanik Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Klavyede RGB ışıklandırmaya önem veren ve sağlam bir klavye arayışı içerisinde olan takipçilerimiz için yeni bir konuğumuz var. İnceleme masamızın konuğu, tasarımı ve sağlamlığı ile dikkat çeken GamePower Starscream optik mekanik klavye.

Birçok yönden sıra dışı olarak değerlendirebileceğimiz klavyenin özellikleri neler? Tasarımda dikkatimizi çeken noktalar neresi oldu? Hadi hep beraber inceleyelim.

GamePower Starscream Klavye Tasarımı

Klavyenin tasarımı gerçekten dikkat çekiyor diyerek söze başlamak istiyorum. Bunun birkaç nedeni var. Tabii ki ilk neden RGB ışıklandırma.

Oyuncu klavyelerinde RGB ışıklandırmanın çok sık kullanıldığını biliyoruz ama GamePower Starscream modelinde durum biraz daha farklı.

GamePower Starscream

Klavyenin her yerinde RGB aydınlatma kullanılmış. Tuşlarda, logo üzerinde, ses kontrol butonunun da yani kısacası her yerde. Üstelik RGB aydınlatma da standart olarak bırakılmamış. 18 farklı efekt ile RGB ışıklandırmayı ayrı ayrı kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca GamePower tarafından sunulan yazılımda da ışıklandırma için tüm düzenlemelerinizi yapabiliyor ve 30’a yakın modlama ile kendi ışık düzeninizi oluşturabiliyorsunuz.

GamePower Starscream

Tasarım konusunda RGB ışıklandırmanın artısı büyük ve dediğimiz gibi klavyeyi öne çıkarıyor ama GamePower Starscream serisinin tasarım noktasında birkaç numarası daha var.

Türkçe tuş düzeniyle gelen ve 105 adet yani tam tuş sayısına sahip olan klavye, üst kısımda kenarları yuvarlatılmış olan alüminyum bir kasa kullanıyor. Açıkçası bu metal yüzeyin tek artısı sağlamlık değil.

GamePower Starscream

Klavyenin çok daha şık durmasını sağlamış. Bana soracak olursanız, standart plastik kasalı klavye modellerine göre çok daha iyi duruyor diyebiliriz.

İç Tasarım ve Tuş Yapısı Nasıl?

Klavyenin iç tasarımına geçmeden önce tuş yapısından söz edelim. Açıkçası tuş başlıklarında da sağlamlık ön plana alınmış. Tuş başlıkları oldukça sağlam gözüküyor ama açıkçası kolay çıkarılabilir değiller.

Anahtarlar üzerinde sıkı bir şekilde duran başlıkları elle çıkarmak bir hayli zor olabilir. Bunun için bir aparat kullanmanız gerekebilir.

GamePower Starscream

Tuş başlıklarından iç tasarıma geçtiğiniz zaman ise gayet düzenli ve dayanıklı bir iç yapıya yer verildiğini anlıyoruz. GamePower Starscream, iç kısımda da metal bir şasi kullanıyor. Bu da klavyenin sağlamlığını arttırıyor.

Zaten tuş başlıklarını kaldırdığınız anda bu iç şasi üzerine takılmış olan turuncu anahtarları görüyorsunuz. Unutmadan turuncu anahtarları da çıkarabildiğinizi ekleyelim.

Sadece alt kapak kısmında sert plastik kullanılmış. Bu kısımda yine yükseklik ayarlı bacaklar var ama dediğimiz gibi plastik bir malzeme kullanılmış.

GamePower Starscream Klavye Teknik Özellikleri

Başarılı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebileceğimiz yeni nesil klavye, teknik özellikler açısından da başarılı görülecek modellerden bir tanesi. Klavyede turuncu anahtarlar kullanılmış ve tam 50 milyon tıklama ömrü sunuluyor.

1000 Hz raporlama hızına sahip olan seri, tabii ki herhangi bir gecikme sorunu yaşamanızın önüne geçiyor. Oyuncuların istediği performansı alabileceği modellerden birisi.

Yeni nesil optik mekanik anahtarlar performans ve dayanıklılık açısından başarılı ama şunu da unutmamak lazım ki ciddi seviyede ses çıkarıyor. Zaten mekanik klavyelerde, genelde sesli bir yapı olduğunu biliyoruz ama sanki GamePower Starscream modelinde ses biraz daha yüksek.

Artık bunun kararını videomuzda izleyip siz vereceksiniz. Ses testlerini videomuzda bulabilirsiniz.

GamePower Starscream

Dayanıklılık Konusunu Biraz Daha Açalım

Malzeme kalitesi açısından bir değerlendirme yaptık ama dayanıklılık kısmını ayrıca da ele almak lazım. Zira klavye, dayanıklı metal malzeme ile gelmesinin yanında, IP68 sertifikasına da sahip. Bu demek oluyor ki su geçirmez olan bir modelden söz ediyoruz.

Yine videoda görebileceğiniz gibi biz klavye üzerinde birkaç deneme yaptık. Çalışır durumdayken su testi, soda testi ve çay testi gerçekleştirdik. Tüm testlerden klavye sağlam bir şekilde çıkmayı başardı.

Tabii ki IP68 sertifikasının da bir sınırı olduğunu hatırlatalım. Her sıvıda aynı tepkiyi verecek diye bir durum yok.

GamePower Starscream

Yazılım Desteği Var mı?

GamePower tarafından sunulan bir yazılım var ama yazılımdan çok fazla bir şey beklememek lazım. RGB aydınlatma ayarlarını ve makro editör ayarlarını yaptığınız yazılım çok basit tutulmuş. Açıkçası biraz daha iyi bir yazılım görmek isterdik.

Son Sözler ve Değerlendirme

GamePower Starscream optik mekanik klavyesi için artılar ve eksiler bölümü de yapalım istiyorum. Değerlendirmemiz artı ve eksi özellikler üzerine olsun.

Artıları

  • Tasarım gayet başarılı. RGB konusunda yapılacak her şeyi yapmışlar.
  • Kullanılan kablo, örgü kablo ve standart kablolara göre daha dayanıklı.
  • Parça kalitesi gayet iyi.
  • Suya karşı dayanıklı olması güzel
  • Uzun kullanım ömrü sunuyor

Eksileri

  • Yazılım biraz yetersiz geldi. Çok kapsamlı tutulmamış
  • Tuş başlıklarını çıkarırken zorlanabiliyorsunuz. Aparat gerekiyor.
  • Ses seviyesi biraz yüksek gelebilir.

GamePower Starscream Klavye Teknik Detaylar Özet

Tuş Sayısı:105 adet
Switch:Turuncu
Switch Ömrü:50 milyon tıklama
Raporlama Hız:1000 Hz
Kablo:1.9 metre örgü kablo
Kasa Malzemesi:Alüminyum
Suya Dayanıklılık:IP68 sertifikası var
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler