Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Gamer Mouse İncelemesi: Inca IMG-369 ve IMG-356

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasada ucuz ve alınabilirliği yüksek mouse serilerinden olan Inca IMG-369 ve Inca IMG-356 model mouseları inceledik. Tamamen giriş düzey kullanıcılara hitap eden bu gamer mouselar, 3200 DPI ve 2400 DPI olarak değişiyor. IMG-369 ve IMG-356 Gamer mouse incelemesi ve tüm teknik özellikleri haberimizde.

DPI Ne İşe Yarıyor ?

Özellikle bir gamer mouse alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden birisi de DPI (Dot Per Inch) kavramıdır. Bu kavram ile birlikte “inç başına düşen nokta” ne kadar fazla olursa, mousedan o kadar çok verim alabilirsiniz. Yani bir mousenin üzerinde yazan maksimum DPI’ın fazla olmasına özen gösterin. Şuanda piyasada ortalama 3200 DPI ile 4500 DPI arasında değişen pek çok gamer mouse çeşidi bulunuyor.

DPI hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz buraya tıklayarak daha önceden detaylı anlattığımız yazıya ulaşabilirsiniz.

Inca IMG-369 ve IMG-356 Gamer Mouse’ları İnceledik

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere piyasada “ucuz ve alınabilirliği yüksek” gamer mouselardan iki tanesi olan Inca IMG-369 ve Inca IMG-356 gamer mouse modellerini bu hafta inceledik. Açıkçası “giriş düzey” oyuncu mouselarından olduğu için oyunlarda bizi tatmin etmediğini belirtelim. Fakat IMG-369 modelinin 3200 DPI seviyesinde kullanılabilirliği gerçekten çok artıyor. Mouseların denemesini League of Legends üzerinde yaparken IMG-356 bizi hayal kırıklığına uğrattı. Fakat IMG-369 modeli yarı yolda bırakmadan, rakiplerimize karşı savaşabildik.

 

IMG-356 İnceleme Sonuçları

Dış tasarımında yeşil LED ile süslenmiş “Iron Man” çizgilerinin belirdiğini görebilmek mümkün. Özellikle akşam veya karanlık ortamlarda IMG-356 modelini kullanırken çok daha net renkleri görebiliyorsunuz. Lazer optik okuyucusu ve 2400 DPI’ya kadar çıkabilen performansı, oyunlarda pek de tatmin etmiyor açıkçası. Ancak “giriş düzey” gamer mouse olduğu için, şuanda piyasa satış fiyatı 20 TL ve civarlarında olan alınabilecek en iyi gamer mouselar arasında diyebilirim.

Tabii ki gönül ister 150 – 200 TL bütçelerine çıkıp DPI kavramını kucaklayarak evimize götürebilelim. Ancak kısıtlı bütçelere sahip olan oyuncular için önerebileceğimiz gamer mouselardan bir tanesi oldu.

inca-img-356-gamer-mouse
IMG-369 İnceleme Sonuçları

Yine League of Legends üzerinde test etmiş olduğumuz bir diğer gamer mousedan diğeri de Inca IMG-369 modeli oldu. Bu modelde yukarıdaki videoda da görebileceğiniz üzere orjinal kutusu içerisinde mousepad hediyesi ile birlikte geliyor. Battlefield 1 görünümlü mousepad ve şık kutusu oyuncuları biraz da buradan vurmak için tasarlanmış.

IMG-356‘ya nazaran çok daha iyi performans sergileyen IMG-369 modelinde 3200 DPI‘a çıktığınız anda gerçekten performansı hissedebiliyorsunuz. Özellikle League of Legends üzerinde karakterleri tutumıyorsunuz. Ayrıca mousenin görünüm kısmında üzerinde bulunan çizgiler gayet şık bir hava kattığı gibi, toplamda 8 farklı renk içeride RGB olarak sürekli değişiyor. Özellikle karanlık ortamlarda mousenin görünümüne aşık olabiliyorsunuz.

Şuanda Inca IMG-369 modeli piyasada 39 TL‘den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde ve internet sitelerinde satılıyor. İki mouse arasında çok büyük bir fiyat farkı olmadığı için, alacak olursanız şiddetle IMG-369 modelini öneriyoruz. Gamer mouselar hakkında herhangi bir soru veya sorunlarınızda aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

inca-img-369

Inca IMG-369 ve IMG-356 Karşılaştırması

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

17 YORUMLAR

  1. Hocam 2 inca mouse aldım şimdi kullandığım şu iron manki olan oyun oynerken mouse çıkıyor yani pc okumuyor arızalı cihaz diyor 2 incada da böyle oldu

  2. abi ben inca 369 dan aldım . içinde cd’si falan geldi . fakat cd dekı progamı açtım ve mausemın ışıkları gıttı . programda mausemı (mause üretici veya ürün id hatası) dedi . bunu nasıl duzeltırım çünki ışıksız pek ıyı durmuo .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler