Cuma, Mart 29, 2024

Garanti Bankası tüm alacaklarını Varlık Yönetim şirketlerine sattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde yıllardır faaliyet gösteren Garanti Bankası, dün KAP‘a bildirdiği resmi açıklamada şimdiye kadar tahsil edilmesi gereken 410.6 milyon TL değerindeki tahsili gecikmiş olan alacaklarını 17.1 milyon TL‘ye Varlık Yönetim şirketlerine sattı.

Resmi açıklama KAP‘ın sayfasında yer aldığı gibi, Garanti Bankası tarafından şimdiye kadar 207.030.766 TL alacak bulunuyordu. Bu ücretin 14.6 milyon TL’ye Güven Varlık Yönetim AŞ.’ye diğer kalan kısmını ise Sümer Varlık Yönetim AŞ.’ye sattıklarını duyurdu.

Garanti Bankası tarafından KAP‘a bildirilen resmi açıklama ise şu şekilde;

garanti bankasi kap

Şimdi yukarıda oluşan bu tablo kafada soru işaretleri oluşturmuş durumda. 410.6 milyon TL‘lik alacak nasıl olur da 17.6 milyon TL’ye satılabilir gibi pek çok yorumlar yapılıyor. Ancak bu tarafta bankalar zararlarını sigorta şirketleri karşılıyor. O yüzden Garanti Bankası’nın zararda olduğunu düşünmüyorum.

Ekstra olarak Kredi verirken finansal kurumlar zaten belli bir tutarının ödenmeyeceğini hesaplayarak maliyetlendirme yapar. Ayrıca banka zaman içinde bu krediler için karşılık ayırır, yani bu tür satışlar kar zarar etkilemez, temelde bilanço temizliği amaçlar. Alan varlık yönetimi şirketi de uzmanlık alanı tahsilat olduğu için daha iyi tahsilat yapar(sa) kazanır.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler