Çarşamba, Nisan 24, 2024

Getir Artık Süpermarket İşine Girdi: İlk Şubesini Hollanda’da Faaliyete Açtı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin en popüler çevrimiçi market alışverişi uygulamalarından Getir, artık süpermarket sektörüne giriş yapıyor. Dünyanın dört bir yanına açılan şirket yeni sektördeki ilk şubesini Hollanda’nın Amsterdam’da açmış oldu.

Olayın aslında şirketin böyle bir planlaması yok, Hollanda’nın Amsterdam eyaletinin şehir yönetimi şirkete ait bir depodan şikayetçi oldu ve şirket bu şikayet üzerine deposunu bir süpermarkete çevirme kararı aldı. Mevzubahis depo hem süpermarket görevi görürken hem de çevrimiçi siparişler için depo işlevi görecek.

Amsterdam Şehir Yönetimi, depolardan “şehrin estetiğini bozmak” suçu ile şirketten şikayetçi olmuştu ve şikayeti değerlendiren Getir ise güzel bir çözüm getirerek depoların camlarını sanat galerisine çevirmişti.

Hem fiziksel bir market hem de depo olarak iş yapacak

getir amsterdam depo
Getir Artık Süpermarket İşine Girdi: İlk Şubesini Hollanda'da Faaliyete Açtı! 2

Getir, depolarının bir süpermarkete dönüşmesi için çalışmalarını devam ettirirken şirketin gelecek zamanlardaki potansiyel dallarından biri olabilecek dönüşüme de imza atmış oldu. Amsterdam’daki bir deposunun süpermarkete çevirilmesi bölgedeki imar planına uyması konusunda alınan kararlardan biriydi.

Şirket yurt dışında da kapalı bir depo olarak hizmet veriyordu fakat Hollanda Başkanı Florian Brunsting’in şehir estetiğini bozma konusuyla ilgili yaptığı “tıpkı geleneksel süpermarketlerin binanın kapalı bir bölümünden yaptığı gibi çevrimiçi teslimat yapmaya devam edilsin.” açıklamaları sonrasında depo aynı zamanda insanların fiziksel olarak girip alışveriş yapabileceği bir ortama dönüştürüldü.

Pilot uygulama görevi görecek olan ilk depo eğer Amsterdam’da başarılı olursa diğer bölgelerdeki depolarda bu dönüşüme katılacak. Şirketi uzun bir süreç beklerken bu uygulamanın ülkemizde de uygulanıp uygulanmayacağı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler