Cumartesi, Nisan 27, 2024

Dünyanın En İnce Oyun Laptop’u : Gigabyte Aorus X9

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Gigabyte, oyunculara yönelik geliştirdiği yeni laptop’u olan Aorus X9’u tanıttı. Gücünü 7. Nesil Intel işlemciden alan Gigabyte Aorus X9, 64 GB’a kadar arttırılabilen DDR4-2400 RAM desteği ve NVIDIA GeForce GTX 1070 grafik birimi ile de güçlendirilmiş. Cihazın en önemli özelliklerinden biri de dünyanın en ince NVIDIA GDDR5 8GB+8GB GeForce GTX 1070 SLI donanımına sahip laptop’u olması.

gigabyte aorus

Bilgisayar 2560×1440 2K çözünürlüğe sahip 17,3″ IPS parlama önleme destekli ekrana sahip. Adobe RGB renk alanının yüzde 100’ünü kapsayan ekrana sahip olan Gigabyte Aorus X9, eğer isterseniz 3840×2160 4K IPS  120Hz ekrana sahip versiyonu ile de satılmakta.

Dört adet DDR4 RAM slotu sayesinde bilgisayarın RAM’ini 64 GB’a kadar arttırabilmekte. Aorus X9, sunduğu güçlü performansı ayrıca ses tarafında da devam ettirmekte. İki woofer ve iki adet hoparlör sayesinde güçlü ses deneyimi vadeden bilgisayar, ayrıca SS Sabre Hi-Fi adı verilen bir dijital-analog dönüştürücüsüne de sahip.

Bilgisayarımızın bir diğer önemli özelliği ise mekanik klavyesi. RGB aydınlatmalı tuşları sayesinde farklı renklerde ışık sunan Aorus X9, görselliğiyle de dikkat çekiyor. USB Type-C ve HDMI girişleri, mikrofon, kulaklık, SD kart girişi, çift bant Wi-Fi ve Ethernet bilgisayarın bağlantı seçeneklerinden birkaçı.

Bu kadar donanımı bulunmasına rağmen inceliği ve 3.6 kilogramın altında olması ile dikkatleri üstüne bir kez daha çeken Gigabyte Aorus X9‘un başlangıç fiyatı ise yaklaşık olarak bir iPhone X ve bir iPhone 8 fiyatı civarında, yani 1749$. Bu fiyat vergiler ve dolar kuru ile hesaba katıldığında Türkiye için tahmini fiyatı 12000-15000₺ sularında olacaktır.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Abi bak benim msi cubi 5 m10 mini pc’m var üzerinde 16 gb ram 512 gb ssd var ama paylaşımlı bir ekran kartına sahip. Benim hayatta en çok istediğim şey forza horizon açmak. Abi yani anlayacağın ben buna forza horizon 4 kurarsam oynayabilirmiyim oynayamazmıyım bu arada win10 pro var. Şimdiden teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler