Cuma, Nisan 19, 2024

Gigabyte UD Pro Serisi ile Birlikte SSD Pazarına Giriş Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun yıllardır geliştirmiş olduğu donanım ekipmanları ile tanıdığımız Gigabyte seriyi genişleterek pazara UD Pro serisi SSD modelleri ile devam ediyor. Bundan böyle piyasada Gigabyte tarafından üretilmiş yeni SSD modellerini göreceğiz. Peki UD Pro serisi Gigabyte SSD‘ler bize neler sunuyor?

Gigabyte UD PRO SSD Serisi

SSD satın alırken ilk dikkat ettiğimiz nokta okuma yazma hızlarının yanında bir de rast gele okuma yazma hızlarıdır. Popüler pek çok marka farklı hızlar sunarken, ürünlerini cazip kılabilmek için aynı zamanda fiyatlar ile de savaşmak zorunda. Gigabyte ise UD PRO serisi yeni SATA SSD modellerini saniyede 530 Mbps okuma ve 500 Mbps yazma ile duyuracak.

Bu hızlara çıkabilmek için firma Phison denetleyicisini birleştirerek ürünlerini üretmeye başladı. İlk serileri ise Computex 2018 fuarında görmeye başlayacağız. Öte yandan ilerleyen zamanlarda da hem M.2 hem de PCIe AORUS sürücüleri de dahil olmak üzere NVMe SSD modelleri de gelecek.

gigabyte 512 gb ssd

gigabyte 256 gb ssd

Piyasa Satış Fiyatı Ne Kadar?

Yeni Gigabyte UD PRO SSD modelleri üç yıllık garanti ile müşteriye sunulurken, 2.5 inç form faktör (7 mm kalınlık) ile satılacak. Aynı zamanda SSD’lerin 68.99 USD – 119.99 USD arasında fiyat etiketine sahip olacağı konuşuluyor. Şuan için fiyatlar net değil ama, üç aşağı beş yukarı bu şekilde olacak.

Gigabyte‘ın 512 GB modelinin kullanıcılara istenilen sıralı hızları sunması beklenirken, yerleşik bir DDR3L SDRAM ön belleği ile birlikte gönderilmesine rağmen, daha küçük model olan 256 GB’dan daha iyi rast gele performans sunacağını belirtelim.

Yeni Gigabyte SSD’nin özellikleri ise şu şekilde;

gigabyte ssd ozellikleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler