Çarşamba, Nisan 24, 2024

GIGABYTE, Z390 ve C246 Anakartlarına 32GB RAM Desteği Ekliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC donanımı pazarında ürettiği ürünler ile fark yaratan GIGABYTE, Z390 ve C246 serisi anakartlarına 32GB RAM desteği getiriyor.

GIGABYTE, üst sınıfının öncü anakartları Z390 ve C246 serileri için yeni bir güncelleştirme hazırlıyor. BIOS üzerinden sunulacak olan yeni güncelleme, anakartlara 32GB RAM desteği getirecek. Hali hazırda 32GB RAM için yonga desteği sunan bu anakartlar, güncelleme sayesinde tamamen kullanılabilir olacak.

Şimdiye kadar C246 serisi için hiçbir üretici 32GB RAM desteği açıklamasa da GIGABYTE, diğer üreticilerden sıyrılarak bu desteği kullanıcılara sunan ilk firma olacak. Haliyle diğer firmaların da aynı şekilde bir güncelleme yayınlanması bekleniyor ancak kesin bir şey söz konusu değil.

gigabyte z390 ve c246 serisi anakartlar için 32 gb desteği getiriyor

Yonganın destek verdiği anakartlara gelecek olan bu güncelleme ile kullanıcılar dilerse 4x32GB kurulumu ile 128GB boyutunda bellekler kullanabilecek. Her ne kadar bu değerler standart kullanıcılar için ütopik görünse de, iş istasyonu kullanıcıları için oldukça normal. Zira bu kullanıcılar sistemlerini çok daha yoğun ve profesyonel şekilde kullanıyor. 

Öte yandan bu destekle birlikte piyasada 32GB boyutlu yeni DDR4 bellekler görme ihtimalimiz de mevcut. Hali hazırda Samsung’un 32GB boyutlu DDR4 bellek ürettiğini biliyoruz. Diğer üreticiler de yüksek ihtimal bu alana giriş yapacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler