Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich için Play Hizmeti Desteğini Sonlandırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google 2011 yılında piyasaya sürdüğü Android 4.0 Ice Cream Sandwich versiyonunu yayınladığı bir blog yazısı ile market uygulaması olan Play uygulamasından artık destek alamayacağını duyurdu. Yayımlanan rakamlara göre bu sürümü kullanan aktif cihaz sayısı bir süredir % 1’in altında. Sonuç olarak, Google Play hizmetlerinin gelecekteki sürümlerinde ICS desteğini kullanımdan kaldırıcaklarını açıkladı.

ICS kullanan cihazlar için Google Play Store, Play Hizmetleri APK’sını 14.7.99 sürümünden sonra artık güncellenemeyeceğini belirtti.Android kullanıcılarının yalnızca yüzde 0,03’ü hala Ice Cream Sandwich kullanıyor. Yine de, dünyadaki yaklaşık 2 milyar Android telefonun yüzde 0,03’ü etkilenen 6 milyona yakın telefon ya da tabletle çalışıyor. 

dims

Uygulamanızın eski cihazlarda hâlâ önemli sayıda kullanıcısı varsa, Google Play hizmetlerini 14,7,99 kullanan bir APK yayınlamak için Google Play’de çoklu APK desteği kullanabilirsiniz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler