Bundan bir önceki haberimizde arama motoru devlerinden Google’ın bu akşam tanıttığı en güncel ve bir o kadar da meraklar konusu olan Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL modelleri hakkında kaba taslak bir anlatım sergilemiştik fakat teknik özelliklerine inerek sizleri daraltmak istememiştik. Bu içeriğimizde ise teknik detaylarına sizlerle birlikte değineceğiz.
Eğer okumadıysanız sizi bekliyoruz: “Meraklar Giderildi: Google Pixel 4 ve Google Pixel 4 XL Tanıtıldı!“
Google Pixel 4 familyasını günümüz teknolojisinin en çok konuşulan ve bir o kadar da dikkat çeken telefonlardan bir tanesi çünkü aylar öncesinde bir çok sızıntıları oldu ve neredeyse hemen hemen hepsi tuttu. Ayrıca cihazda günümüz tüketici telefon sektöründe bir hayli popüler olan çentik modası yok.
Ekran
Ailenin küçük üyesi Pixel 4, 19:9 en boy oranına sahip 5,7 inç FHD+ (Full HD Plus) esnek OLED ekrana sahip. Küçük oğlanın abisi Pixel 4 XL modelinde ise aynı ekran mevcut ancak bunun yerine 6,3 inç Smart Display teknolojisi kullanılan ekran mevcut. Pixel 4 ve Pixel 4 XL cihazları 90 Hz’lik bir ekran çalıştırabilme kapasitesine sahip ancak pil ömrünü korumak için bunu ortama bağlı olarak uyarlamakta.
Kamera
Hem Pixel 4 hem de Pixel 4 XL, cihazlarının arkasında 16 MP ve 12MP lensler, ön tarafta ise 8 MP’lik bir lensle aynı arka kamera kurulumuna sahip. Özçekim kamerası ayrıca 90 derecelik bir görüş alanı sunabiliyor, bu da daha fazla kişinin fotoğraflarınıza sığabileceği anlamına gelmekte. Telefonlar bazı oldukça etkileyici sonuçlar sunan bir hibrid yakınlaştırma yazılımına sahip.
Yazılım açısından, Google Live HDR + ‘yı piyasaya sürülüyor. Temel olarak, bu telefonun vizöründe fotoğrafın gerçekte nasıl görüneceği ile ilgili bir görüntü verecek. Açıkçası, bu inanılmaz olacak gibi görünüyor.
Zihninizde net bir fikir oluşturmak için akıştan alınan görseli paylaşıyoruz. HDR çekimi yaparken normalde bir telefon ekranına benzeyen şey budur:
Ve bu Live HDR + ile nasıl görüneceği:
Temel olarak, mobil fotoğrafçılığı büyük ölçüde geliştirmeli, çünkü gerçekten ne fotoğraf çektiğinizi görebilirsiniz.
Bunun ile birlikte daha fazla kamera ayarlarını değiştirme, beyaz dengelemeyi geliştirme, gece görüşünü (bazı olağanüstü astronomik yeteneklere sahip) geliştirme ve ünlü “portre modu”nun daha da iyi görünmesini sağlayan bir güncelleme de dahil olmak üzere çeşitli özellikler de mevcut.
Yonga seti
Her telefon ayrıca 2.84 / 1.78 GHz Octa Çekirdekli Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti içermekte. Temel olarak, bu, herhangi bir amiral gemisi telefon ile karşılaştırılabilir en yüksek kalitede bir hız vermeli.
Depolama ve RAM
Pixel 4 ve Pixel 4 XL 6GB RAM ile piyasaya sürüldü. Bu gün, bu deli bir miktar değil, ama telefona devam etmek için fazlasıyla yeterli olacaktır. Telefonların temel modellerine baktığımız zaman önemsiz 64GB depolama ile birlikte geliyor.
Google, fotoğraflarınız için depolama sorunununu dert etmemeniz için ücretsiz bulut servisi bile sunuyor böylelikle tüm fotoğraf ve videolarınızı hiç dert etmeden Google’ın bulut sunucularından kendi gönül rahatlığınız ile sorunsuz saklayabileceksiniz fakat bulut sistemine güvenmiyorsanız minimum 128 GB depolama kapasitesini seçmelisiniz.
Pil
Cihazlar arasındaki farklardan biri, Pixel 4 XL modelinin kardeşi Pixel 4’e göre 2.800 mAh’a kıyasla 3.700mAh kapasiteye sahip daha büyük bir bataryaya sahip olmasıdır. Çok fazla telefon kullanan ve pile önem veren bir tüketici iseniz Pixel 4 XL modelini seçmeniz gerekecek.
Renk seçenekleri
Oldukça standart “Clearly White” (beyaz) ve “Just Black” (siyah) renk seçenekleri mevcut ancak aynı zamanda göz alıcı bir sürpriz daha var: “Oh So Orange” ismini verdikleri güzel bir turuncu tonu.
Fiyatlandırma
Pixel 4 ve Pixel 4 XL 24 Ekim’de çıkacak, ancak şimdiden ön sipariş edebilirsiniz. Pixel 4 799 dolardan başlarken, Pixel 4 XL’yi 899 dolara alabilirsiniz.