Cuma, Nisan 19, 2024

Google Play Store’da Godless Adlı Zararlı Virüs Bulundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Play Store üzerinde her geçen gün yeni bir virüs şoku yaşanmaya devam ediyor. Trend Micro ekibi tarafından tespit edilen üçüncü parti yazılım Play Store‘daki mağazalara bulaşmış olarak tespit edildi. Virüsün ilk bulaşma noktası olarak Summer Flashlight uygulaması öne sürüldü. Google Play Store‘daki zararlı virüs ve detayları haberimizde.

Google Play Store’da Virüs Alarmı

Android cihazların kabusu olmaya devam eden zararlı virüsler, Google Play Store üzerinden bulaşmaya devam ediyor. Sızan virüslerin önüne hala geçilemediği gibi, uygulamalar üzerinden bulaşan virüsler kritik önem taşımaya devam ediyor. Trend Micro tarafından yayınlanan bilgilere göre bu virüsler sıradan virüslerden daha farklı çalışıyor.

Şimdiye kadar üretilmiş olan Android cihazların tümüne root yetkisi kazandırabilecek olan açığı kullanarak bulaşan Godless adlı virüs, cihaza root yetkisi kazandırdıktan sonra sizin haberiniz olmadan her şeyi yapabilme yetkisine sahip oluyor. Virüsün yapabildikleri arasında ortam dinleme, ses kayıt etme, GPS ile takip edebilme, telefondaki resim, video ve belgelere erişebilme gibi daha pek çok işlemi sağlayabiliyor.

godless-exploits

Başta Hindistan, Endonezya, Rusya, Japonya, Amerika ve pek çok Avrupa ülkesinde keşfedilen virüs henüz Türkiye’ye uğramadı. İlk olarak Summer Flashlight uygulamasında tespit edilen virüsün ve uygulamaların mağazalardan kaldırıldığı belirtiliyor.

godless-virus

Zaten ilgili uygulamaya girmek istediğimizde sayfanın bulunamadığını görebiliyoruz. Açıkçası Google Play Store üzerinde gelişen bu olaylar Android kullanıcılarını tehdit etmeye devam ediyor. Türkiye’de de geçtiğimiz senelerde virüs krizleri yaşanmıştı.

Playstore-Flashlight-Uygulamasi

Trend Micro tarafından tespit edilen virüsün detayları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Eğer ilgili uygulamalar cihazınızda yüklüyse acilen kaldırmanızı tavsiye ederiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler