Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Google Stadia’nın Beklenen Internet Gereksinimleri Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın yeni atılımı olan Stadia hakkında gün geçtikçe yeni bilgiler geliyor. Şimdi de Stadia’nın internet gereksinimleri belli oldu. Gelin göz atalım.

Google bambaşka bir atılım ile internet üzerinden oyun oynamayı olası kıldı. Tabi internetten kastımız online olması değil. Bulut tabanlı bir uygulamadan üyelik ile oyun oynamak.

Bulut tabanlı Stadia sayesinde artık oyun yüklemek gibi bir derdimiz kalmayacak. Bulut tabanında var olan oyunu oynamak için Stadia’ya girip oyna dememiz yeterli olacak. Tüm bunlara ek olarak oyunda bir bölümde takıldığımızda Google Asistan bizim için çözüm videosunu hızlıca bulacak.

google stadia0

Tabi bu durum internet hızınızı yakından ilgilendiriyor. Çünkü Google’ın dediğine göre tıpkı video izler gibi anlık indirmeler yapılacak ve oyunlar bu şekilde oynanılacak. Tabi bu esnada inernetinizde oluşan hız dalgalanmaları çözünürlük ile dengelenecek. Şimdi gelin gerekli internet gereksinimlerine göz atalım.

  • Önerilen: Saniyede 60 kare ve 4K çözünürlük için minimum 30 mbps bağlantı hızı
  • Minimum: Saniyede 60 kare ve 1080p çözünürlük için 25 mbps bağlantı hızı

Hızlara baktığımızda 20 mbps üzeri stabil interneti olan herkes oyunları rahatlıkla oynayabilecek. Tabi daha üst düzey görüntü kaliteleri arıyorsanız 35 mbps’leri görmeniz gerek. Bakalım Google’ın bu adımı nasıl sonuçlanacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler