Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Translate, Çevirilerde Koronavirüs Uyarısı Yapıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın günlük yaşamda en çok kullanılan çevrimiçi hizmetlerinden bir tanesi ise metin çeviri uygulaması Google Translate. Öyledir ki ödev yapan öğrencilerden büyük şirketlere kadar hemen hemen herkes gerek iş ve ödev için olsun gerekse de bir program sorununu çözmek için Google Translate yardımı ile yabancı makaleleri Türkçe’ye ya da bir başka dile çevirebiliyor.

Koronavirüs (COVID-19) salgını çıktığı günden itibaren sevgili Google, platform içerisinde bir dizi Koronavirüs önlemi almaya başladı. Yaptığınız aramalarda eğer Koronavirüs ile ilgili bir sözcük geçiyor ise bunu algılayıp aramalarınızda size resmi sonuçları sunup, tedbir almanız için uyarıyor.

Hatta bunlara ek olarak Google, Koronavirüs ile detaylı bilgilendirme için ayrı bir arama sayfası oluşturdu. Google arama çubuğuna “koronavirüs son dakika” kelimesini aratırsanız güncel vaka/ölüm sayılarına, Google tarafından paylaşılan önerilere, devlet sayfalarına ve koronavirüs başlıklı haberlere ulaşabilirsiniz.

Çevirilerde Koronavirüs Uyarısı

image
Google Translate, Çevirilerde Koronavirüs Uyarısı Yapıyor! 2

Eğer Google Translate’de bir metin çevirirken metninizin içeriğinde “Koronavirüs”, “Corona” gibi COVID-19 salgınını temsil eden kelimeler mevcut ise çeviri kutularının hemen altında sizi bilgilendirecek Google sayfasına yönlendiren bir uyarı kutusu anında beliriyor. Google, koronavirüs ile ilgili arama yapan insanlara resmi kaynak ve tedbir bilgilendirmesi yapmayı ihmal etmek istemiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler