Perşembe, Nisan 25, 2024

PlayStation 5’in Tanıtım Tarihi Netleşti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation severler tarafından merakla beklenen tarih netleşti. PlayStation 5, 4 Haziran’da tanıtılacak. Tasarımı konusunda bir çok konsept resim ve video yayınlanan PlayStation 5’in, nasıl bir tasarıma sahip olacağı ise en merak edilen konu gibi duruyor.

Türkiye fiyatının çok tuzlu olacağı bilinen bir gerçek fakat oyuncular, PlayStation almaktan vazgeçmeyecektir. Önceki modelleri gibi satış rekorları kırıp kırmayacağı bilinmesede, en çok satan konsol olacağı yönündeki fikirler oldukça fazla.

EVBr3e7UwAAFMRN.0

PlayStation’ı, Xbox’dan önde tutan en büyük etkenin, PlayStation’a çıkacak olan özel oyunlar olduğunu söyleyebiliriz. PlayStation 5, özel oyunlarıyla tanıtımı yapılacak bir konsol ve Xbox kanadından bu şekilde bir hamle şuan ufukta gözükmüyor diyebiliriz.

Konsolun fiyatı çok merak edilmesine karşılık, henüz net bir fiyat bilinmiyor. Çıkış fiyatının 500-600 dolar arasında olabileceği ise en büyük iddialar arasında. Konsolun bu fiyatla çıkış yapması durumunda Türkiye fiyatı, 8 bin ₺ civarlarında olacağı bir gerçek.

 

Sızıntılara en yakın Sony PlayStation 5 tasarımı belli oldu ShiftDelete.Net1 1

Konsolun teknik özelliklerini bir kez daha hatırlayacak olursak.

Teknik Özellikler

  • AMD Zen 2 3.5 GHz saat hızına sahip 8 çekirdekli işlemci
  • 10.28 teraflop RDNA 2 AMD grafik işlemci
  • 16 GB GDDR6 RAM
  • 4K Blu-Ray sürücü

Konsol SSD depolama çözümleri de sunacak. Depolama birimi olarak SSD seçilmesi ve HDD olarak olsa bile, daha yüksek depolama tercih edilmesi durumunda, PlayStation 5’in fiyatının 9 bin ₺ civarlarını bulma ihtimali yüksek.

Kullanıcılar bu fiyatlara bir konsol almak yerine, oyuncu bilgisayarı alacaklardır diye düşünüyorum. PlayStation 4 için bile oyun fiyatları çok yüksek rakamları bulmuşken, 9 bin ₺’ye konsol alıp, üstüne fiyatları 600-700 ₺’yi bulan oyunları almak mantıklı olmayacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Merhaba dostum,

      PC oyunları şu durumda ve önceki durumlarda her zaman daha ucuza alınıyordu. 10 bin TL’ye alacağın bir konsol ve yanına alacağın oyunların maliyeti, PC toplamak ve PC’ye alacağın oyunların maliyetine göre oldukça fazla olacaktır.

      RTX 2080Ti ve i9 9900K donanımlarına sahip bir bilgisayardan bahsetmedim. Yeni çıkacak oyunları sabit 30-60 fps arası oynatabilecek bir bilgisayardan bahsettim. Araştırma yaparsan, 8 bin TL’nin altına bu tarzda bilgisayar çok rahat toplayabilirsin.

      İsterseniz konsol da alabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkürler. Yine bekleriz 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler