Cuma, Mart 29, 2024

Qualcomm: Koronavirüs Telefon Satışlarını %30 Düşürecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm koronavirüs salgını nedeni ile önümüzdeki aylarda telefon sevkiyatlarının yüzde 30 oranında düşmesini bekliyor, şirket yaptığı açıklamada önümüzdeki çeyrek için bu tahminleri yaptı.

Bu, şirketin geçen çeyrekte kaydettiği telefonlara olan talebin yüzde 21 azalmasına ek olarak, bir kazanç açıklaması içinde bildirdi. Qualcomm, talepteki bu düşüşe rağmen 2. çeyrek gelir beklentilerini yenmeyi başardı ve 2. çeyrek geliri 5.2 milyar $ (öngörülen 5.02 milyar $ ‘a kıyasla), ancak net gelir önemli ölçüde azaldı ve yıllık% 29 düşüşle 468 milyon $’ a geriledi.

Qualcomm, önümüzdeki aylarda satışları etkileyebilecek üç koronavirüs ile ilgili faktör olduğunu söyledi:

  • Koronavirüs (COVID-19) pandemisi ve dünyanın dört bir yanındaki hükümet politikalarının yayılmasını önlemek için iş ve tüketici güvenini nasıl etkileyeceği
  • Qualcomm ürünlerini kullanan müşteriler veya lisans sahipleri tarafından satılan yeni akıllı telefonlara gelecek talep sayısı
  • Küresel kablosuz tedarik zincirinin, dağıtım ağlarının ve işgücünün durumu

Şirket ayrıca, Huawei ile olan lisans anlaşmazlığı, ağ dağıtımları ve “az sayıda müşteri ve lisans sahibi” ve pazarın premium katmanlı cihaz segmentine olan bağlılığı da dahil olmak üzere şirket çeyreğinde gelirini etkileyebilecek diğer coronavirus ile ilgili faktörlere de işaret ediyor.

apple ve qualcomm davası tarafların anlaşması ile sone erdi 1
Qualcomm: Koronavirüs Telefon Satışlarını %30 Düşürecek! 2

Şirket, 5G Telefon satışlarına güveniyor

Yeni cihazlara olan talepte beklenen düşüşe rağmen Qualcomm, 2020 yılında sevk edilen 5G cihazları için orijinal tahminine sadık kalarak, şirketin bu yıl 175 milyon ve 225 milyon 5G telefon sevkiyatı görmeyi bekliyor.

Yeni ortaya çıkan 5G pazarı Qualcomm’un işinin büyük bir parçası, şirketin modemleri cihaz üreticilerinin yeni nesil ağı desteklemesi için tek uygun seçeneklerden biri olarak hizmet veriyor — Apple’ın önümüzdeki 5G iPhone’ları için bu modemlere erişmek için şirketle devam eden anlaşmazlıklarını çözmek zorunda kaldığı noktaya kadar.

Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz dostlar, Sizce Koronavirüs telefon satışlarını ne kadar düşürür? Yorumlara bekliyoruz.

Editör Yorumu

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler