Perşembe, Mayıs 2, 2024

Google, Trump’ın Oy Kullanma Manipülasyonu Suçlamasını Reddetti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün gece Başkan Donald Trump, Google’ı 2016 Başkanlık Seçimlerinde Hilary Clinton’ın lehine 2,6 ila 16 milyon oy kullanmakla suçlayan imzalı tweet’inde bulundu ancak Google, Trump’ın tüm iddialarını reddederek hızlı bir şekilde yanıt verdi.

 

Şirket yaptığı açıklamada, siyasi görüşleri manipüle etmek için arama sonuçlarını hiçbir zaman değiştirmediğini belirtti:

Politik duyguları manipüle etmek için arama sonuçlarını hiçbir zaman yeniden sıralamadık veya değiştirmedik. Amacımız, siyasi bakış açısına bakılmaksızın, insanlara her zaman sorguları için yüksek kaliteli ve ilgili bilgilere erişim sağlamaktır.

Trump’ın atıfta bahsettiği “sadece çıkış” raporu aslında psikolog Robert Epstein tarafından 2017 yılında yayınlanan bir çalışma. Temmuz ayında Senato Yargı Komitesi önünde verdiği ifadede Epstein, Google’ın arama algoritması bazı önyargı ve “büyük olasılıkla Hillary Clinton için en az 2,6 milyon oy verdi bir şekilde kararsız seçmenleri etkiledi” dedi.

Ancak bu çalışma, 25 gün boyunca 21’i kararsız olan sadece 95 kişinin arama sonuçlarına dayanmaktadır. Clinton, Twitter’da Trump’a bir tokat atabilmek için bu konuya dikkat çekti.

 

Google ayrıca, Epstein’ın raporuna, araştırmacının 2016’da yapıldığından bu yana hakaretten mahrum bırakıldığını belirten bir yorum yaptı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler