Cuma, Nisan 26, 2024

Gorilla Glass 5 Testi Ekranlar Artık Kırılmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran koruma teknolojisi olarak bildiğimiz Corning firması Gorilla Glass 5 için kolları sıvadı. Gorilla Glass 5 testinde artık cihazlar 1.6 metre yükseklikten düştüğünde kırılmayacak. Yapılan test videosu ve Gorilla Glass 5 hakkında detaylar haberimizde.

Gorilla Glass 5 Nasıl Olacak ?

Hatırlayacak olursanız bundan önceki Gorilla Glass teknolojisini dünya genelinde 4.5 milyar cihaz ve anlaşmalı firmalar telefonlarına entegre ederek satışa çıkartmışlardı. Ekran koruma teknolojisi olarak bildiğimiz Gorilla Glass‘lar versiyon atlamadan önceki halleri ile çok da dayanıklı değildi. Sırf bu yüzden yüz binlerce telefon ekran çatlaması veya kırılmasından dolayı teknik servisin yolunu tuttu.

Fakat Gorilla Glass 5 için geliştirilen teknolojide artık 1.6 metre yükseklikten düşecek telefonların “kırılmama garantisi” verilebilecek duruma getirildi. Yapılan laboratuvar testlerinde koruyucu cam sert yüzeylere düşmelerde %80 oranında hasarsızlık ile atlatıldığı görülüyor. Zaten aşağıdaki videoda da göreceğiniz üzere, Gorilla Glass 5‘in esneme ve dayanıklılık yapısı malzeme kalitesinin de değişmesi ile arttırılmış durumda.

corning-gorilla-glass-5
60 CM Daha Geliştirildi

Gorilla Glass 4’te 1 metre yükseklik mesafesi bulunurken, geçen seneden bu seneye kadar üretici firma 60 cm daha ekleyerek koruyucuyu geliştirmişler. Zaten bir kullanıcının cihazı düşürme mesafesi olarak (binadan aşağıya veya farklı alanlardan aşağıya düşürmediği sürece) yeteceğini düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda Gorilla Glass 5‘i cihazlarda görmeye başlayacağız.

Bakalım ülkemizde ve yurt dışında ekran koruma teknolojisi hakkında neler olacak hep birlikte göreceğiz. Yayınlanan Gorilla Glass 5 test videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler