Cumartesi, Temmuz 27, 2024

GTA 6’nın PC Sürümünün Neden Gecikeceği Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

GTA 6’nın fragmanı geldiği gibi bir dizi iddiayı da beraberinde getirdi. Neler değişecek ya da oyunda ana yapı nasıl olacak iddiaları konuşulmaya devam etsin, bir yandan da yapımın ne zaman çıkış yapacağına ilişkin iddialar gündemde.

Resmi fragmana bakacak olursak oyun 2025 yılında gelecek. Fakat PC kullanıcılarının yapımı 1 yıl daha bekleyeceği yönünde güçlü iddialar var. İşte tam da bu konuda yeni bir gelişme yaşandı.

Eski Rockstar Çalışanı Konuya Açıklık Getirdi

Rockstar Games’in şu ana kadar en büyük projeleri olan RDR2 ve GTA 5 oyunlarında görev alan ve şu sıralar firmadan ayrılan Mike York’a göre, beklendiği gibi PC sürümü geç gelecek.

PC sürümünün geç gelmesinin ise iki ana nedeni olduğu belirtilmiş. İlk ve en önemli neden maddi kaygılar. Mike York’a göre Rockstar Games, PS ve Xbox oyun konsollarından çok ciddi miktarda gelir elde ediyor. Söz konusu GTA olduğu zaman konsol sahipleri ve konsol şirketleri daha bonkör davranıyor. Haliyle firmada ilk olarak bu alana yoğunlaşıyor.

GTA 6

Sonrasında PC versiyonu için çalışmalara geçiliyor ki ikinci büyük neden de burada karşımıza çıkıyor. Oyunun PC versiyonunda sıkı bir optimizasyon çalışması yapılıyor. Aynı durum GTA 5 için de geçerli olmuş ki zaten oyunun çıktığı yıllarda optimizasyon konusunda bir hayli başarılı olduğunu görmüştük.

Fakat firma bu optimizasyonu sağlamak adına 2 yıl PC oyuncularını bekletmişti. İşte bu iki ana nedenden dolayı GTA 6 PC sürümünün de geç geleceği iddiası var.

Mike York’un açıklamaları bu iddiaları biraz daha güçlendirdi. Ama resmiyette Rockstar Games’in nasıl planları olduğunu bilemiyoruz. Belki de firmanın oyun için başka planları vardır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler