Salı, Nisan 23, 2024

Güvendeyim Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılıyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herhangi bir doğal afet ve benzeri bir acil durum anında iletişim kanallarına anlık olarak yüklenmeler gerçekleştirildiği için sağlıklı iletişim kurmak oldukça zor olabilir. Özellikle doğal afet durumlarında bu yönde baz istasyonlarının meşgul edilmemesi hayati önem taşımakta. Olası bir afet durumunda bir yandan yakınlarınızla iletişime geçmenizi sağlayan bir yandan da baz istasyonlarını meşgul etmeyen bazı yardımcı uygulamalar var. Bu uygulamalardan birisi de Güvendeyim uygulaması.

Doğal afet ve benzeri acil durumlarda yakınlarınıza güvende olduğunuzu bildirmenizi sağlayan Güvendeyim uygulamasından ve nasıl kullanıldığından söz edelim.

Güvendeyim uygulaması nedir?

Güvendeyim uygulaması; AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilgi Teknolojileri tarafından geliştirilen ve doğal afet durumlarında yakınlarınıza doğrudan güvende olduğunuzun bilgisini göndermenizi sağlayan bir yardımcı uygulamadır.

Herhangi bir afet durumu anında, uygulamanın panik butonu olarak gösterebileceğimiz butona basarak sevdiklerinize anında güvende olduğunuz bildirimini gönderebiliyor ve konumunuzu paylaşabiliyorsunuz.

Bunun dışında uygulamanın ana ekranında sürekli olarak güncellenen deprem, sel ve yangın menüleri bulunuyor ve bu menülerde de olası doğal afet durumlarında neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veriliyor.

Güvendeyim

Uygulama nasıl çalışıyor?

Uygulamanın ne olduğu aktardıktan sonra gelelim asıl önemli olan kısma. Güvendeyim uygulaması nasıl çalışıyor? Uygulamanın çalışma mantığı oldukça basit. İlk olarak App Store ya da Google Play üzerinden uygulamayı indirmeniz gerekiyor.

Hemen sonrasında uygulamaya girip, “Ayarlar” menüsüne geçmeniz lazım. Burada acil durumlarda bildirim göndereceğiniz en az 1 kişinin numarasını eklemeniz gerekiyor. Ekleyeceğiniz bu kişi ya da kişilere, acil durumda “Güvendeyim” butonunu kullandığınız an tahmini konumunuz ve “İyiyim” bildirimi SMS olarak gönderiliyor.

Bunun için internet bağlantısına da ihtiyaç duyulmuyor. Uygulama SMS üzerinden bildirimlerini gönderiyor. Bu nedenle internete ihtiyacınız yok ancak mesaj hakkınızın olması gerekiyor. Her mesaj için tarifenizde yer alan mesaj ücretini ödüyorsunuz veya paketinizden mesaj hakkı kullanıyorsunuz.

Güvendeyim

Uygulama nasıl bir artı sağlıyor?

Deprem, sel ya da yangın gibi doğal afet durumlarında baz istasyonlarına ani yüklenmeler yapıldığı için hatlarda bir kilitlenme durumu söz konusu olabiliyor. Bu durumda da iletişim sorunu baş gösteriyor. Güvendeyim ve benzeri uygulamalar ise SMS üzerinden bildirim gönderdiği için oluşan bu yoğunluğun giderilmesini sağlıyor ve yakınlarınıza bir nevi durumunuzu bildirmenizi kolaylaştırıyor. İşin bir de ikinci boyutu var.

Bu tür uygulamalar, hatlarda yoğunluk oluşmasını engellediği için yardıma ihtiyacı olan ya da mahsur kalan kişilerin yetkililere ya da yakınlarına ulaşmasında sorun yaşamasının da önüne geçmekte. Bir nevi baz istasyonlarının meşgul edilmesinin önüne geçiliyor.

İndirmesi ücretsiz olan ve bahsettiğimiz nedenlerden dolayı olası bir doğal afet durumuna karşı önemli uygulamalardan biri olarak gösterebileceğimiz Güvendeyim uygulaması için indirme linklerini de aşağı ekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler