Cumartesi, Nisan 27, 2024

Huawei Mate 60 Pro+ Rekor Tazeledi! İşte Kamera Lideri

Paylaş

silkroad gaminggentr

DxOMark, akıllı telefon listelerini düzenli olarak güncelliyor. Haliyle en iyi kameralı akıllı telefonlar da sürekli olarak değişiyor. Fakat öyle bir marka var ki listeye adeta damga vurdu desek yeridir. Tahmin edebileceğiniz gibi Huawei’den söz ediyoruz. Listenin ilk sıralarına demirleyen marka, yeni akıllı telefonuyla da yine listeleri sallamayı başardı. Huawei Mate 60 Pro+, markanın rekorunu tazeleyerek birinci sıraya yerleşti.

Gelin yeni seri akıllı telefonun kamera özelliklerine ve listede yerleştiği konuma daha yakından bakalım. Zira bu son değerlendirme markanın yeni rekoru oldu.

Huawei Mate 60 Pro+ Kamera Konusunda Nasıl?

Yeni akıllı telefonda yer alan kameralardan söz ederek işe başlayalım. Telefonda 48 MP değerinde OIS destekli ana kamera bulunuyor. Bu kamera f/1.4 ile 4.0 arasında değişken diyafram açıklığı sunuyor. 24mm PDAF sensör ana sensör ama diğer kameraların da bu kameradan pek aşağı kalır yanı yok.

Huawei Mate 60 Pro+

İkinci kamera kısmında 40 MP değerinde ultra geniş açılı ve f/2.2 diyafram açıklık değerine sahip bir kamera yer almakta. Bu kameralara ek olarak üçüncü kamera kısmında ise 48 MP telefoto kamerası yer alıyor. Telefoto kamerası, 100x dijital zoom özelliği sunduğu gibi OIS destekli ve 3,5x optik zoom desteği de bulunuyor.

XMAGE görüntüleme sistemine de sahip olan Huawei Mate 60 Pro+, tüm bu kamera özellikleriyle beraber listede birinci sırada yer buluyor.

Huawei Mate 60 Pro+

Kamera Değerlendirmesinde Durum Ne?

DxOmark tarafından yapılan değerlendirmeye göre telefonun fotoğraf puanı 160 olarak belirlenmiş. Bu skorla beraber telefon birinci sıraya yerleşmeyi başarmış. Bokeh efekti kısmında ise 80 skorunun elde edildiğini görüyoruz. Yine bu skorda da lider Huawei Mate 60 Pro+ akıllı telefonu olmayı başarmış durumda.

Yeni serinin toplam değerlendirmedeki skorunun ise 157 olduğunu ekleyelim. Birinci sırada yer alan Pro+ ne kadar süre listede ilk sırayı koruyacak göreceğiz. Zira Huawei uzun yıllardır birinci sıraya kement atmış durumda. Huawei daha iyisini yapana kadar en iyisi bu mu olacak göreceğiz.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler