Cumartesi, Nisan 27, 2024

Galaxy S24 ve S24 Plus için Tasarım Detayları Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ocak ayında detaylı olarak tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi serisi Galaxy S24 ve S24 Plus modelleri için daha fazla ayrıntı barındıran paylaşımlar gelmeye başladı. Bu kez yeni akıllı telefonlar için maket görselleri ortaya çıktı.

Görsellere bakacak olursak yeni seri düz bir çerçeve yapısıyla beraber gelecek. iPhone akıllı telefonlarına benzer düz çerçevelere sahip olacak akıllı telefonlar, biraz daha ince çerçeveleriyle dikkat çekecek. Kasada köşe kısımlarında net köşelerin kullanılması yerine bu kez yuvarlatılmış olan kenarların kullanılacağını görüyoruz.

Galaxy S24 ve S24 Plus Kamera Alanında Bir Değişim Sunmayacak

Bu görsellerden yola çıkacak olursak iki modelin de kamera alanında bir fark karşımıza çıkmayacak. Mevcut olan Samsung S23 modellerinde yer alan kamera kurulumuna benzer bir kurulum sunulacak. Yine arkada ek bir kamera alanının olmadığı üst üste kameraların sıralandığı bir yapıyla karşılaşacağız.

Bunun dışında çerçevenin hemen alt kısmında yine hoparlör yuvasına yer verileceğini ve alt kısımda SIM kart yuvası alanı bulunacağını da belirtelim. Tasarım için bahsedeceğimiz bu detaylar bir yana, teknik özellikler için de beklentilerden söz edelim.

Galaxy S24 ve S24 Plus 4 Galaxy S24 ve S24 Plus

Galaxy S24 ve S24 Plus Teknik Özellikleri için Beklentiler Neler?

Galaxy S24 ve S24 Plus modellerinde yine Qualcomm ve Exynos işlemcilerinin kullanıldığını göreceğiz. Farklı bölgelere göre işlemci seçimlerinin değiştiğini göreceğiz. Snapdragon kısmında Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine yer verilirken, Exynos kısmında ise Exynos 2400 serisine yer verilecek.

Burada sadece Galaxy S24 Ultra için işlemci seçiminde fark olmayacak. Ultra modelinde Snapdragon 8 Gen 3 serisi işlemci kullanılacak.

Telefonlar ekran boyutları konusunda da farklı alternatifler sunacak. Standart modelde 6,2 inçlik ekran karşımıza çıkacak. Bu model Dynamic AMOLED 2x ekran paneli ve 120 Hz yenileme hızı sunulduğunu göreceğiz. Plus modelinde ise 6,7 inçlik bir dinamik AMOLED ekran göreceğiz. Ultra modelinde de aynı ekranın kullanılmasının beklendiğini ekleyelim.

Bunun dışında Galaxy S24 ve S24 Plus modellerinde kamera kısmında da çok sürpriz bir seçim olmayacak. Burada da 50 MP + 10 MP + 12 MP üçlü sensörler kullanılacak. Ultra modelinde yer alacak kameraların daha iyi olmasını bekliyoruz ama son sızıntıda bu konuda bir teknik verinin sızmadığını da eklemiş olalım.

Tüm bu özelliklerinin dışında özellikle üretken yapay zeka artısıyla dikkat çekecek olan serinin fiyatlarının nasıl bir aralıkta olacağı da merak konusu. Henüz fiyat konusunda bir sızıntı gerçekleştirilmedi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler