Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 15 Pro Max vs Xiaomi 14 Pro Batarya Testinde Karşı Karşıya

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz zamanlarda Apple tarafından A17 Pro işlemcisini duyurdu. Son zamanlara hızla dikkat çekmeye başlayan amiral gemisi cihazlarda bulunan Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi Qualcomm tarafından tanıtıldı. Bu iki güçlü işlemcinin performans sonuçları oldukça merak konusu oldu. Bir diğer yandan yeni işlemcilerin batarya tüketim değerleri de merak ediliyor.

Yeni mimariyle gelen işlemciler, söylenen göre çok daha verimli. Yeni işlemcilerin daha verimli olduğunu iddia eden üreticilerin açıklamaları bir yana, bu konuda hangi markanın öne çıktığını tespit etmek adına testler de başladı. En son YouTube’da TechDroider, özel bir batarya performans testi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Youtube’da TechDroider kanalında gerçekleşen batarya performans testinde kullanılan cihazlardan bahsedecek olursak, Android tarafında amiral gemisi telefonlardan birisi olan Xiaomi 14 Pro tercih edildi. Bir diğer tarafta ise Apple iPhone 15 Pro Max modeli bizleri karşılıyor.

www.donanimhaber

Cihaz Özellikleri

Kullanılan cihazların batarya özellikleri ise Xiaomi 14 Pro modeli 4.880 mAh değerinde batarya kapasitesine sahiptir. iPhone 15 Pro Max’de ise 4.442 mAh değerinde batarya kullanılıyor. Ekran özelliklerinde ise her iki cihazda 120Hz yenileme hızı bulunuyor.

Sizlerin de dikkatini çektiği üzere bulunan batarya değerlerinde ki fark bakalım testlerde nasıl bir etki yaratacak. Evet cihazlar hakkında ki özelliklerden bahsettiğimize göre fazla uzatmadan test sonuçlarını birlikte inceleyelim.

Test / SüreiPhone 15 Pro Max (Apple A17 Pro) – Batarya Seviyesi DeğişimiXiaomi 14 Pro (Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3) – Batarya Seviyesi Değişimi
 (PUBG Mobile testi)

2 saat 27 dakika
Yüzde 75 seviyesine düştüYüzde 70 seviyesine düştü
YouTube video izleme (1080p@60fps) testi

3 saat
Yüzde 58 seviyesine düştüYüzde 50 seviyesine düştü
Tarayıcı kullanım testi (Google Chrome / Safari- internet gezinme süreleri)

1.5 saat
Yüzde 50 seviyesine düştüYüzde 39seviyesine düştü
Sosyal medya kullanımı (Instagram temelli)
1.5 saat
Yüzde 42 seviyesine düştüYüzde 26 seviyesine düştü
Video kaydıYüzde 0’a düştü – 55 dakikaYüzde 0’a düştü – 2 saat 12 dakika
Tüm Kullanım Verilerine Göre Süre11 saat 45 dakika10 saat 24 dakika

Karşılaştırma sonucuna baktığımız zaman 1 saat 21 dakikalık bir kullanım süresi farkı bulunuyor. Batarya konusunda aralarında fark olmasına rağmen test sonucunda iPhone 15 Pro Max galip geliyor. Xiaomi 14 Pro’da  10 saat 24 dakikalık bir kullanım süresi bulunurken 15 Pro Max modelinde 11 saata 45 dk bir kullanım süresi bulunmakta.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler