Cumartesi, Nisan 20, 2024

Hafta Sonunuzu Şenlendirecek 5 Film

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkese iyi pazarlar, bugün sizlere haftasonunuzu renklendirecek film önerileri yapacağım. Okuduğum bölümün de etkisiyle -aranızda benden birileri olabileceğini düşünerek- bu yazıda yer vereceğim filmler Matematik ve Matematikçileri konu almış filmlerden oluşacak. Filmleri izlemek için tabi ki birer matematikçi olmanıza gerek yok. Sadece bilime birazcık ilginiz var ise filmler sizin için inanılmaz olacaktır. Film, yapım tarihi, imdb puanı ve kısa bilgi şeklinde listelemeyi aşağıda bulabilirsiniz. Sıralamayı yaparken iyilik derecelerine göre seçmeyeceğim, izledikten sonra buna kendiniz karar verin.

Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting

İsmi Türkçe’ye Can Dostum olarak çevrilmiş film 8.2 IMDB puanına sahip. Film fotografik hafızası güçlü olan bir gencin profesörlerin çözemediği problemleri çözmesiyle başlayan bir dostluğu konu alıyor ve olaylar gelişiyor.

A Beatiful Mind (2001)

akil oyunlari a beautiful mind blog sayfa resim

Türkçe ismi Akıl Oyunları olan filmin IMDB puanı 8.1. Oyun teorisinin geliştiricilerin olan matematikçi deha John Nash’in hayatını anlatan film Nash’in şizofreniyle baş etmesini de güzel şekilde işliyor.

The Imitation Game (2014)

yapayoyun

Bu yazıyı biraz önce bu filmi izledikten sonra yazmaya karar verdim. Yapay Oyun olarak Türkiye’ye gelmiş olan film 2. Dünya savaşında en etkin rol alan fakat asla bunu diğerleriyle paylaşamayan bir grup insanı ve tabiki ön planda yapay zekanın yaratıcısı olan Alan Turing’in hayatını konu alıyor. Filmin IMDB puanı 8.0.

Einstein and Eddington (2008)

einstein

İsminden de anlaşılacağı gibi iki deha Einstein ve Eddington’ın hayatını konu alan film 7.4 IMDB puanına sahip. Fazla açıklamaya gerek olduğunu düşünmüyorum, izlenmesi gereken bir film.

The Number 23 (2007)

jim carrey 23 numara

Bu filmi izlediğimi hayal meyal hatırlıyorum. Fakat üzerinden ciddi bir süre geçmesine rağmen çarpıcı yerleri hala gözümün önünde, yani demek istediğim bende bir iz bırakmış durumda. IMDB puanı 6.4 ile düşük seyrettiğini kabul etmeliyim. Daha fazlasını hakediyor mu tartışılır. Ama biraz vaktiniz varsa ve izleyecek filminiz kalmadıysa denemeye değer!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler