Cuma, Mart 29, 2024

HBO Max, Türkiye Faaliyetlerini Askıya Aldıklarını Resmi Olarak Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir iddia ile gündeme HBO Max’in ülkemizdeki faaliyetlerini henüz başlatmamışken durdurma kararı aldığı gelmişti. Bugün ise Variety tarafından paylaşılan özel bir habere göre Warner Bros. sözcüsünün verdiği demeçlerde HBO Max’in Türkiye faaliyetlerini durdurulduğu resmi olarak belirtildi.

Dünyanın en popüler içerik platformlarından bir tanesi olan HBO Max, normal şartlar altında bu sene içerisinde Türkiye pazarına gireceklerini açıklamışlardı. Hatta platformun Türkiye’deki şirketinin CEO koltuğunda oturacak isim bile belliydi.

Bunlara ek olarak HBO Max Türkiye’nin, ülkemize özel hazırlayacağı ilk dizinin de ayrıntıları ortaya çıkmıştı ve geriye sadece platformun ülkemizde faaliyete başlayacağı günlere geri sayım başlatmak kalmıştı fakat Warner Bros geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iddiaya resmi bir açıklama getirdi.

HBO Max, Türkiye pazarına girmeyebilir

hbo max türkiye
HBO Max, Türkiye Faaliyetlerini Askıya Aldıklarını Resmi Olarak Duyurdu! 2

Birsen Altuntaş, blog yazısında ülkemizde işe alımlar yapmaya başlayan ve hatta ilk yerli projelerinin yapımına başlayan HBO Max platformunun, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birkaç ülkede faaliyetlerini süresiz olarak askıya aldığını belirtmişti.

Şirketin bu kararı neden aldığı, bilinmezlik içerisindeyken sektör içerisindeki birçok kişi HBO Max’in “yatırımlarının karşılığını alamayacağı” ülkelerden çekilme kararı içerisinde olduğunu düşünüyordu.

HBO Max resmi bir açıklama yaptı:

Variety dergisi tarafından yapılan özel bir habere göre, Warner Bros. Discovery sözcüsü verdiği bir demeçte bu iddiaları resmi olarak doğruladı:

“HBO Max ve Discovery Plus’ı, Warner Bros. Discovery çatısı altında birleştirme çalışmalarımız sürerken mevcut hizmetlere ilişkin mevcut içerik tekliflerimizi yeniden gözden geçiriyoruz. Bu sürecin bir parçası olarak, Kuzey ve Orta Avrupa’da HBO Max için orijinal programlama çalışamalarımızı durdurmanın yanı sıra HBO Max’ten sınırlı bazı programlamaları kaldırmaya karar verdik. Ayrıca Hollanda ve Türkiye’deki geçtiğimiz yıl başlayan gelişim faaliyetlerimizi de durdurduk.

Bu bölgelerdeki Warner Bros. Discovery çalışmalarını devreye almaya ve akış hizmetlerimizde kullanılmak üzere önemli miktarda yerel üçüncü taraf içerik satın almaya devam edeceğiz

Warner Bros. Sözcüsü
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler