Cuma, Nisan 26, 2024

Monster Notebook İsmini Değiştirdi! Yeni İsim Tanıdık

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık bilgisayar sektöründe adını yakından tanıdığımız Monster Notebook, bugün itibariyle radikal bir karara imza attı. Firma yıllardır kullandığı “Monster” adında değişikliğe gitme kararı aldı.

Markanın adının değişmesi tabii ki büyük bir olay ama işin detayına inildiği zaman aslında bunun gerekli bir adım olduğunu da görüyoruz. Peki yeni isim ne ve neden böyle bir değişikliğe gerek duyuldu?

Monster Notebook, Global Pazarda “Tulpar” Adıyla Anılacak

Baştan şunu belirtelim ki isim değişikliği global pazar için geçerli olacak. Türkiye’de Monster adının devam ettiğini ve web sitesinde de bir değişiklik olmadığını görüyoruz.

Markanın yakın zamanda faaliyetlerine başladığı Almanya operasyonunda ise bundan böyle Monster adı değil de “Tulpar” adı kullanılacak.

Yine markanın laptop serilerinde gördüğümüz Tulpar ismi, bundan böyle global pazarda markanın yeni adı olacak.

Monster Notebook

Neden böyle bir değişiklik yapıldığı noktasına gelince, aslında cevap çok basit. Monster (canavar), çok yaygın bir isim ve global pazarda birçok marka tarafından da kullanılmakta.

Monster Notebook, bu noktada global pazardaki ismini Tulpar yaparak, hem daha özgün bir isim belirlemiş oldu hem de global pazarda daha iyi bir imaj oluşturmuş oldu.

Türkiye pazarında ise Monster adının kullanılmaya devam edeceğini görüyoruz. İlerde Türkiye pazarı için de benzer bir karar gelir mi bunu tabii ki şu an için bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler