Cumartesi, Nisan 20, 2024

Hindistan, Zoom’u Yasakladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana, görüntülü çevrimiçi toplantı uygulaması Zoom dünya çapında büyük bir popülerlik kazanmış oldu, ancak uygulamada yer alan bir dizi güvenlik açığı nedenleri ile şirket incelemeler altındadır.

Zoom uygulamasının kullanımına karşı tavsiyelerde bulunan Hindistan hükümeti, uygulamayı ülke genelinde yasaklamak için harekete geçti. Zoom’a karşı şifreleme eksikliğinin “Bilgi Teknolojileri Yasası, 2000 ve Bilgi Teknolojileri (Bilginin Algılanması, İzlenmesi ve Şifresinin Çözülmesi için Prosedür ve Güvenceler) Kurallarına”aykırı olduğunu belirten bir dilekçe açıldı. Hindistan Yüksek Mahkemesi, dilekçe sahibinin dilekçesine verdikleri resmi yanıt nedeni ile bu konuyu hükümete taşıdılar.

Zoom açıklama yaptı:

Zoom uygulaması
Hindistan, Zoom'u Yasakladı! 2

1 Nisan’da duyurulan 90 günlük planımız kapsamında güvenlik ve mahremiyete olan bağlılığımızı artırmaya odaklandık ve önemli ilerleme kaydettik.

Hindistan’da, işletmelerin, devlet kurumlarının, toplulukların, okul öğretmenlerinin ve diğer kullanıcıların bu zorlu ve eşi görülmemiş dönemde bağlı kalmalarına yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.

Zoom artık Zoombombing gibi saldırıları ve saldırıları önlemek için yeterli önlemlere sahip olduklarından emin. Ancak şirket, yakında başlaması beklenen Reliance Jio’nun Meet video konferans hizmetinden sert bir rekabetle karşı karşıya kalabilir. Zoom, Reliance’ın Meet hizmetini tehdit olarak görüp görmediği konusunda yorum yapmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler