Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Hogwarts Legacy’nin Satış Rakamları Şaşırttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler film ve kitap serisi olan Harry Potter evreninde geçen ve geliştiriciliğini Avalanche Software’ın, yapımcılığını ise Warner Bros Entertaiment’ın yaptığı bir oyun olan Hogwarts Legacy geçtiğimiz aylarda oyuncularla buluşup çokça sevilip ve çokça satılmıştı.Oyunun Geçtiğimiz günlerde satış rakamları ve satış gelirleri açıklandı.Warner Bros Discovery’nin CEO’su olan David Zaslav’ın Açıkladğı satış gelirleri ve satış rakamları,oyuncuları şaşırttı.

Hogwarts Legacy Ne Kadar Sattı Ve Ne Kadar Gelir Elde Etti ?

hogwarts legacy 3 e1683558251523

Şimdi gelelim oyunun satış rakamlarına. Oyun satıldığı platformlar olan Playstation 5, Xbox Series X-S ve PC platformlarında toplam 15 Milyon satış rakamını geride bırakarak çok büyük bir başarıya ulaştı.

Oyun çıktığı ayda tüm platformlarda en çok satan oyun olup Steam’de ise 2 hafta boyunca en çok satan oyun olduğundan Steam’in en çok satanlar listesinde 1.sıradan kendine yer edinmişti. Oyun Steam tarafında hala en çok satanlar listesinde yer almakta.Oyunun satış gelirleri ise 1 Milyar Doları geçerek Harry Potter serisini,Warner Bros Entertaiment için 1 Milyar Doları geçen 5.oyun serisi olarak kendine yer edindirdi.

Sevilen oyunun sonraki hafta eski nesil konsollar olan Playstation 4 ve Xbox One konsollarına’da gelmeside bekleniyor.Oyun,sevilen oyun konsolu olan Nintendo Switche ise 25 Temmuz tarihinde gelecek. Oyunun bu konsollara gelmesiyle birlikte ise oyunun satış rakamlarının ve satış gelirinin dahada artması bekleniyor.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler