Cuma, Nisan 26, 2024

Huawei MatePad Pro 11 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devlerinden Huawei, “Summer 2022 Smart Office” isimli lansman etkinliği kapsamında 11 inçlik yeni nesil MatePad Pro tabletini tanıttı. Yalnızca 5,9 mm kalınlığında ve 449 gram ağırlığındaki tabletin kalınlığı geçen sene tanıtılan 11 inçlik iPad Pro’nun kalınlığı ile aynı.

Huawei MatePad Pro 11, 2560×1600 piksel çözünürlüğe, 16:10 en boy oranına ve 120Hz görüntü yenileme hızına sahip 11 inç OLED ekran ile birlikte geliyor. 10-bitlik ekran paneli deltaE < 1 mükemmel renk kalibrasyonuna VE 1440Hz yüksek frekanslı PWM karartma sunarken TÜV Rheinland’ın yeni Full Care Display 3.0 sertifikasını ilk alan cihaz oluyor.

İki farklı yonga seti seçeneği

Lansman etkinliğinde şirketin CEO’su Richard Yu, tabletin 5nm işlem sürecine dayanan Qualcomm’un Snapdragon yonga setinden güç aldığını belirtti. Tablet ilgili internet sitesine baktığımız zaman iki farklı konfigürasyon listeleniyor bunlardan bir tanesi Snapdragon 888 yonga setini kullanırken bir diğeri Snapdragon 870 yonga setini kullanıyor.

Üç farklı dahili depolama alanı seçeneği ve soğutma sistemi

huawei matepad pro 11
Huawei MatePad Pro 11 Tanıtıldı! 7

Tablet, gücünü aldığı yonga setinin ısınmasını önlemek için üç boyutlu grafen ve bir buhar odasına sahip. Bellek tarafında ise 8GB ve 12GB RAM sunarken dahili depolama alanı tarafında 128GB, 256GB ve 512GB seçenekleri sunacak. Bağlantı teknolojileri tarafında isteğe bağlı olarak 4G Bağlantı teknolojisini destekleyen cihaz ses teknolojileri tarafında AAC ve LDAC kodeklerini destekliyor olacak.

Bağlantı teknolojilerine değinmişken; internet bağlantıları için Wi-Fi 6 (ax) ve cihazlar arası bağlantı için Bluetooth 5.2 yer alıyor. Ayrıca cihaz USB Type-C 3.1 portu üzerinden şarj oluyor.

HarmonyOS 3.0!

Huawei MatePad 11, iyileştirmeler ve yeniliklere sahip HarmonyOS 3.0 işletim sistemini çalıştırıyor. HarmonyOS 3.0’dan söz etmişken; yeni nesil işletim sistemi widget gruplarını üst üste yığmanıza olanak tanıyan (tıpkı iOS’teki gibi) ve ana ekran düzenini dağınıklıktan tutmanızı sağlayan Kart Klasörü özelliği ile birlikte geliyor.

Batarya ve güç.

Huawei MatePad Pro 11, aynı zamanda sinematik ses deneyimi sunabilmek için iki tweeter ve dört woofer olmak üzere altılı hoparlör kurulumu ile birlikte gelirken 11.5 saatlik kullanım süresi sunarken içerisinde barındırdığı tüm donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 8300 mAh kapasiteli bataryadan sağlıyor.

Snapdragon 888 yonga setine sahip olan model 66W SuperCharge desteğine sahipken kutu içeriğinden 40W’lık şarj aleti ile birlikte geliyor. Snapdragon 870 yonga setini kullanan model ise 40W hızlı şarj desteğine sahip ve kutu içeriğinden 22,5W şarj adaptörü ile birlikte geliyor.

Kamera kurulumu

huawei matepad pro 11 kamera
Huawei MatePad Pro 11 Tanıtıldı! 10

Arka tarafta f/1.8 diyafram aralığına ve otomatik odaklamaya sahip 13MP çözünürlüğünde ana kamera ve f/2.2 diyafram aralığı ile sabit odaklamaya sahip 8MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kameradan oluşan ikili kamera kümesi yer alırken ön tarafta 16MP çözünürlüğünde özçekim kamerası bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler