Cuma, Nisan 26, 2024

Huawei P50 için Lansman Tarihi Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’nin bir sonraki amiral gemisi telefonu Huawei P50 Serisi, 29 Temmuz’da piyasaya sürülecek, şirket Weibo ve Twitter hesapları aracılığıyla yaptığı paylaşımlarda bu tarihi resmi olarak duyurdu. Kendi Weibo sayfasında yazan Huawei tüketici grubu CEO’su Richard Yu (Google translate aracılığıyla), telefonun “yeni bir mobil görüntüleme çağının” başlangıcını işaretleyeceğini söyledi ve Huawei’nin bir kez daha kameraları yaklaşmakta olan amiral gemisinin odak noktası haline getirebileceğini öne sürdü.

Lansman tarihi, Huawei’nin P40 serisini duyurmasından bu yana bir yıldan biraz fazla bir süre sonra açıklandı, ancak P50’nin piyasaya sürülmesi kesin olmaktan çok uzaktı. Ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle şirkete uygulanan Amerika Birleşik Devletleri yaptırımları, Huawei’nin kendi Kirin yonga setlerini üretme başarısını ciddi şekilde etkileyerek yeni amiral gemisi cihazlarını piyasaya sürmesi hakkında şüpheler yarattı. Richard Yu, geçtiğimiz ay bir lansman etkinliği sırasında P50’nin tasarımı hakkında bilgi verirken, “Hepinizin bildiği nedenlerden dolayı, bir lansman tarihi belirlenmedi” dedi.

E6pPpdSXEAE9rEn
Huawei P50 için Lansman Tarihi Belli Oldu! 2

Çip konusunda yaşanılan zorluklar, Huawei’nin artık Google’ın uygulamalarını ve hizmetlerini cihazlarına önceden yükleyemediği anlamına gelen yaptırımlarla birleştiğinde, Huawei’nin pazar payını aşındırdı. Şirket küresel olarak, bu yılın ikinci çeyreğinde (bir önceki yılın aynı çeyreğinde en büyüğü olduktan sonra) ilk beş akıllı telefon satıcısı arasında yer almayı başaramadı ve hatta Çin’de bile Oppo, Ocak ayında ülkenin en popüler akıllı telefon markası olmayı geride bıraktı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler