Cuma, Nisan 26, 2024

Hyundai Türkiye Fabrikasındaki Yatırımlarını Artırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemde birçok otomobil üreticisinin Türkiye’deki üretimlerini artırmaları üzerine Hyundai‘de boş durmadı. Hali hazırda bu fabrikaya oldukça önem veren Hyundai artık bu önemi artıracak.

Ford, Volkswagen gibi firmaların Türkiye’de üretim yapması ve iş birliği içinde bulunması otomobil şirketleri arasındaki rekabeti artırdı. Türkiye‘de otomobil üretmenin üretici ve kullanıcı açısından yararlı olacağı fikri tüm firmalara yayılmış durumda. Ford’un son çekicisi olan F-MAX‘in Türkiye’de üretilmeside bunlara örnek olarak gösterilebilir.

hyundai i20 1

Hyundai’nin İzmit‘te bulunan fabrikası oldukça güzel bir yere sahip. Fabrika yılda 230 bin araç üretme kapasitesine sahipken bu bölgede 351 personel ve 49 adet robot çalışıyor. Yapılan yeni yatırımlar ile bu veriler artacaktır. Ancak Hyundai bu kararın ardından ilk hangi modeli üretecek?

Hyundai yatırımların ardından Türkiye’de i20 modelini üretmeyi tercih etti. Yeni bir karar ile araci çift renk üretmeye karar veren Hyundai artık i20 için 11 farklı renk seçeneği sunacak. Peki nasıl çift renk olacak?

hyundai i20 2

Aslında günümüzde Mini Cooper’dan veya Renault Captur’dan bildiğiniz aracın tavanının, A sütununun ve C sütununun botalı olduğu model. Ki bu tarz i20’ye de gayet yakışmış.

Umarız bu yatırımlar hem Türkiye hemde üretici firmalar için iyi şeyler getirir. Bakalım Türkiye’deki yatırımların artması Hyundai‘nin Türkiye pazarını nasıl etkileyecek? Sıfır araç fiyatlarında önümüzdeki dönemlerde bir değişiklik olacak mı?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler